Taron Breens

Hoi! Ik ben Taron Breen en ik ben een fotograaf gevestigd in Hamilton, Nieuw-Zeeland. Ik ben vele jaren geleden begonnen met fotografie op de middelbare school, waar ik een prijs en een vertrouwde Olympus TRIP 100 35mm point and shoot camera won… terug in 1993!

Die camera werd zo vaak gebruikt dat hij niet meer functioneerde, maar niet voor een carrière in de fotografie. Na de middelbare school ging ik een andere richting op, waar het leven gebeurde en andere beslissingen werden genomen.

Na te hebben gewerkt in een industrie die ik niet langer leuk vond, begon mijn oorspronkelijke passie voor fotografie ongeveer 20 jaar later opnieuw op te starten.

Vijf jaar geleden kreeg ik van mijn vrouw een Nikon D3200 camera voor mijn verjaardag en van daaruit speelde ik met verschillende technieken en deed ik zelfs parttime een online fotografiecursus terwijl ik fulltime werkte… waar ik afstudeerde, mijn eigen fotografiebedrijf begon, mijn eigen website en marketing creëerde die samengaat met het starten van je eigen bedrijf in 2018.

Ik hou van alle gebieden en genres in deze opwindende en steeds veranderende industrie, vooral zwart-witfotografie. Ik heb me echter altijd aangetrokken gevoeld tot Macro en Stilleven, wat overgaat in het doen van productfotografie en het is dit genre waar ik me in de toekomst op wil concentreren.

Trouw- en portretfotografen houden ervan om gevoelens en emoties vast te leggen in hun foto’s, waarbij ik graag het fijne detail van dichtbij vastleg dat niet altijd wordt gezien. Deze vorm van fotografie vertaalt zich ook goed in productfotografie met gemak.

Fototoestel

We zijn nu vijf jaar verder en ik gebruik nog steeds mijn Nikon D3200 camera. Dit is een instapcamera, maar hij heeft tot nu toe het werk voor mij gedaan en vanwege zijn lichtgewicht en veelzijdigheid neem ik hem overal mee naartoe.

Ik ben ervan overtuigd dat je niet de nieuwste en beste apparatuur nodig hebt om de klus te klaren, maar als de klus een andere camera of uitrusting vereist, dan zal ik upgraden wanneer ik dat nodig heb … daar kun je zeker van zijn lol.

Lenzen

Mijn nummer één go-to lens is de Nikon 40mm f/2.8G, die perfect is geweest voor waar ik hem voor nodig heb en hij komt echt dichtbij en eindigt met zachte scherptediepte. De details die deze lens oppikt zijn geweldig en zijn geweldig voor beelden met een hoge resolutie.

Mijn volgende go-to lens is de Nikon 50mm f/1.8G. Het doet geweldig werk voor stillevens en macro. Ik vind deze lens geweldig voor het maken van lange belichtingstijd, portret- en landschapsfoto’s en werkt ook goed voor opnamen bij weinig licht.

Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR II – Dit is de kitlens die bij de Nikon D3200 body werd geleverd en ik gebruik deze voor mijn groothoekopnames. Het is een geweldige lens voor opnamen uit de hand met minimale onscherpte vanwege de vibratiereductie.

Als ik een telezoomlens nodig heb, haal ik mijn vertrouwde Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR tevoorschijn, wat geweldig is geweest om in de buurt te komen van die moeilijk te bereiken onderwerpen.

Driepoot

Als het gaat om het gebruik van een statief, heeft een Stitz CV-300D Statief goed voor mij gewerkt en is zeer licht en stevig.

Verlichting

Viltrox Speedlite JY680A – Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, maar deze speedlite werkt goed.

Trigger op afstand

Bij wat macrowerk komt een remote trigger/release goed van pas en gebruik ik Viltrox Remote Switch SR-N3. Ik gebruik dit ook als ik foto’s met lange belichtingstijd maak en het heeft me nooit in de steek gelaten.

Tas/Riem

In dit stadium gebruik ik gewoon een Nikon-band die bij de camera wordt geleverd. Ik gebruik twee tassen, een rugzak van INDEPMAN schokbestendig en waterdicht camerapakket, dat past op alles wat ik nodig heb op elk moment en is mooi en licht.

De tweede tas die ik gebruik is een kleinere compacte tas voor kleinere scheuten, de Lowepro Adventura SH 160 II.

Software en hardware

SanDisk SD-kaarten – Kan niet fout gaan met deze en heb er nooit problemen mee gehad.

Ik gebruik Adobe Photoshop en Adobe Camera RAW om al mijn foto’s te verwerken en te bewerken. Ik geniet van het gebruik van deze software-opties vanwege hun mogelijkheden. Lightroom is software die ik in de toekomst wil leren.

MISC.

Zoals de meeste fotografen heb ik standaard water en zonnebrandcrème bij de hand. Ik heb ook een Kathmandu Head Torch One LED (om door de nacht te bewegen) en voedsel dat meestal bestaat uit fruit en / of mueslirepen om de energie op peil te houden.

Ik heb zeker twee batterijen en een oplader plus een camerabehuizing en een lensreinigingskit.

100% van de tijd heb ik mijn Apple iPhone SE bij me en wanneer ik kan, is mijn MacBook Pro 13 “ook bij de hand voor wat bewerking.

www.taronbreenphotography.co.nz | @taronbreenphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer