Tenba Roadie Air Case Roller Beoordeling

We houden van mensen. En dat is logisch, want we zijn fotografen die mensen fotograferen. (Plus, we hebben 5 kinderen, maar dat is een verhaal voor een andere keer.)

Wat heeft dat te maken met Tenba en hun Roadie-collectie? Best veel, eigenlijk.

In 2016 was Andy bij WPPI, rijdend op een bus solo met een stel vreemden naar een lanceringsfeest voor iets of iemand anders. Hij raakte in gesprek met Peter, die tegenover hem zat en voor Tenba werkt.

Verpakte Tenba Roadie 21

Tenba Roadie Air Case Roller

Laten we reëel zijn. We zien er allemaal graag op ons best uit en niemand wil een lelijke rugzak, tas of koffer voor zijn spullen.

Controleer de huidige prijs

Een jaar of wat later werden we wanhopig om onze reisuitrusting bij te werken (veel bestemmingswerk op komst).

Omdat we geloven in het ondersteunen van bedrijven die worden gerund door goede mensen en die om hun klanten geven, hebben we Peter een e-mail gestuurd en de rest is, zoals ze zeggen, onze geschiedenis met Tenba.

Kortom, we hielden van onze tassen, stuurden Tenba een hele reeks foto’s voor hun nieuwe website en werden ambassadeurs voor hen.

Dus wat vinden we het leukste aan onze Roadie-hoesjes? Lees verder, vrienden en zie hoe we de Roadie Air Case 21 hebben gescoord, een premium rollende cameratas van Tenba.

Beoordelingscriteria

Tenba Roadie Air Case Roller

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Laten we het simpel houden. Er is een maximale score van 10 voor elk van deze vijf categorieën:

Prestaties, functies, kwaliteit, stijl en waarde (waarschijnlijk niet noodzakelijkerwijs in die volgorde, maar 50 punten max ongeacht).

Als het goed presteert, de functies heeft die we nodig hebben, goed is vervaardigd, er goed uitziet en niet te veel kost? Tel ons mee!

1. Prestaties

Let op het intrekbare handvat van de Roadie (superhandig voor het opbergen van schoudertassen) en het zijvak, dat een enorme 12,6 ′ lichtstandaard kan bevatten!

We scoorden onze Tenba Roadie cases een solide 10/10 voor prestaties. Waarom? Omdat we eigenlijk camerahoezen als deze gebruiken. Altijd. En ze zijn alles wat we nu gebruiken.

Ze presteren goed. Heel goed.

We nemen ze mee naar elke sessie, slepen ze de woestijn in en rollen ze naar luchthavens en verschillende luxe hotels en locaties. We nemen er twee mee naar bruiloften en één naar portretsessies.

Anders dan onze Westcott softbox en een Avenger lichtstandaard of twee, al onze spullen passen in onze koffers. En er is zelfs een zijvak dat past op een van onze 12,6′ Avenger-standaards, evenals een intrekbaar handvat waarop we gemakkelijk een schoudertas kunnen schuiven wanneer we er een nodig hebben.

2. Kenmerken

Tenba Roadie 3 Zoekertjes

Andy pakt onze kit uit bij een Roadie voor een portretsessie in de buitenlucht.

Functies. Welke functies zoekt u in een koffer die u in een vliegtuig kunt meenemen? Het moet in je uitrusting passen, toch?

Nou, dit zal de klus zeker klaren.

Op papier past de Roadie Air Case Roller 21 (laten we het vanaf nu de Roadie noemen) “op 2 spiegelloze, DSLR- of cinecamera’s (tot Pro-formaat met grip) en 8-10 lenzen (tot 400 mm 2.8)” (referentie).

Tenba heeft aan alles gedacht, inclusief riemen zodat je de hoes niet open hoeft te houden/op de grond hoeft te leggen. (Let ook op de vier doorzichtige mesh-zakken.)

Voor onze doeleinden? In één Roadie passen we het volgende in:

  • Twee Nikon D750’s;
  • Onze lenzen (typisch een Nikon 24mm f/1.4, Nikon 45mm f/2.8 Tilt-Shift, Nikon 50mm f/1.4, en onze altijd zo vertrouwde Nikon 80-200mm f/2.8);
  • Een paar Nikon SB-910 speedlights;
  • Diverse batterijen, modifiers en verschillende kansen en uiteinden (prisma’s, een stuk koperen pijp, enz.).
Verpakte Tenba Roadie 21

Tenba Roadie Air 21 is allemaal ingepakt voor een recente portretsessie in de buitenlucht.

Andere kenmerken van de Roadie waarvan we denken dat ze behoorlijk rad zijn, zijn onder meer:

  • Een verwijderbare gewatteerde camera-inzet en EVA-schuimverdelers;
  • Waterafstotend 1680D ballistisch nylon (buitenkant);
  • Tenba’s gepatenteerde gelaagde wandconstructie (Air Case-technologie), zodat u deze kon controleren als dat nodig was;
  • De mogelijkheid om in de overheadbak op regionale vliegtuigen of onder de stoel voor u te passen op grotere vliegtuigen;
  • Door de gebruiker vervangbare componenten (wielen, uitschuifbare handgreep, enz.);
  • Een TSA-goedgekeurd ritssluiting en een regenhoes (voor het geval dat waterafstotend ballistisch nylon niet genoeg bescherming biedt).

10/10. Makkelijk.

3. Kwaliteit

Tenba Roadie 4 Zoekertjes

Voetsteun in afwachting van een transfer in Italië? Cheque!

We zouden niet zeggen dat we onze spullen te slecht hebben geslagen, maar we hebben onze twee Roadies wel op de proef gesteld, van de woestijn naar Europa naar de oostkust van de VS en weer terug.

We krijgen ‘em regelmatig vies, ruimen ze op en rollen ze in chique hotels. Geen probleem.

We hebben onze kinderen erop laten springen en hebben ze misschien zelfs een keer of twee laten vallen. We hebben ze de trap opgerold en in ons busje gegooid (nogal zonder pardon) als we haast hadden. En je kunt ze zonder zorgen off-road nemen!

Ze zien er nauwelijks gebruikt uit.

Andy rolt een Roadie over een woestijnpad, op weg om een bruid en bruidegom te fotograferen …

Heck, deze ene keer? Andy moest op een niet-fotografie-gerelateerde vlucht stappen op de quick. Hij rukte alle inserts uit en pakte genoeg kleding en persoonlijke spullen in zijn Roadie om hem enkele dagen mee te laten gaan.

Ook tenba maakt een back-up van hun uitrusting. De Roadie is een kwaliteitstas en wordt geleverd met een beperkte garantie van 5 jaar.

Dat gezegd hebbende, we zijn er vrij zeker van dat de wielen en wigvoeten op een gegeven moment moeten worden vervangen (de onze zijn in feite een beetje gekauwd bij nader inzien). Maar nogmaals, die zijn gemaakt om vervangbaar te zijn.

We gaan met een 9/10.

4. Stijl

Tenba Roadie 5 Zoekertjes

Stijl op punt? Cheque! (Leren jas, bell bottoms, en een paar Roadies …)

Laten we reëel zijn. We zien er allemaal graag op ons best uit en niemand wil een lelijke rugzak, tas of koffer voor zijn spullen.

We vinden het erg leuk dat Tenba ervoor ging met de Roadie: strakke lijnen en die high-end bagage-esthetiek.

Tegelijkertijd schreeuwen onze Roadies niet: “Hé! Kijk naar ons! We zijn dure bagage en hebben duizenden dollars aan spullen in ons!”

En dat is belangrijk. We vinden ze best stijlvol.

Overtuig ons ervan dat ze dat niet zijn, als je kunt: 10/10!

5. Waarde

Tenba Roadie Air Case Roller

Bekijk meer beoordelingen

Hoeveel kost het? Dat is altijd de kicker, toch? Dit is hoe we ernaar kijken: als je je spullen ergens in gaat stoppen, dat iets beters is om je spullen veilig te houden. Het moet presteren.

En het moet blijven duren. Realistisch gezien hebben we een gezin en zijn we niet degenen die zonder reden met geld smijten.

Dus als je net als wij bent, en als je criteria vergelijkbaar zijn, zul je de $ 400 naderen en waarschijnlijk overschaduwen bij het winkelen voor een reisvriendelijke hoes voor je camera-uitrusting.

Dat doe je met de Tenba Roadie Air Case Roller 21. Natuurlijk kunt u downsizen en een rugzak krijgen of downgraden en de Air Case-technologie overslaan. Dat is gewoon niets voor ons.

Dat gezegd hebbende? Een vergelijkbaar geval van een concurrerend bedrijf zal merken dat u vergelijkbaar geld uitgeeft. Is $ 400 + veel voor een stuk bagage? Zeker. Natuurlijk! Misschien? Waarschijnlijk.

Toch zijn we in dit geval niet bang om wat geld te laten vallen voor iets dat lang meegaat en onze spullen goed beschermt.

De waarde van de Roadie? Een solide 9/10.

Controleer de huidige prijs

Conclusie

Tenba Roadie 7 Zoekertjes

Als het erop aankomt, vertrouwt onze familie op Tenba om onze spullen veilig te houden!

Over het algemeen geven we de Tenba Roadie Air Case Roller 21 een 48/50 (96 procent, wat een solide A is in ons cijferboek).

We zijn grote fans van de producten van Tenba. En nee, het is niet omdat we Tenba-ambassadeurs zijn. Als we dachten dat hun uitrusting onzin was, zouden we geen Tenba-ambassadeurs zijn.

Tot de volgende keer, en als je opmerkingen of vragen hebt – of gewoon “Hey!” wilt zeggen. —raak ons op IG (@sunshineandreign).

Verpakte Tenba Roadie 21

Tenba Roadie Air Case Roller

Laten we reëel zijn. We zien er allemaal graag op ons best uit en niemand wil een lelijke rugzak, tas of koffer voor zijn spullen.

Controleer de huidige prijs