Yasmine Murphy

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Yasmin Murphy en ik kom uit een klein stadje in Burlington, Vermont. Ik woon momenteel in Knoxville, Tennessee, waar ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond.

Ik wilde aanvankelijk al op jonge leeftijd fotograaf worden, gewoon om mijn ervaringen vast te leggen en erop terug te kunnen kijken toen ik ouder werd. Van jongs af aan was ik altijd dingen aan het verzamelen en journaling, zodat ik op een dag deze herinneringen zou herontdekken. Fotograferen was hetzelfde proces.

Naarmate ik ouder en meer ervaren werd in mijn vakgebied, richtte ik mijn focus meer op het maken van kunst in plaats van alleen op documentatie. Het idee dat ik mijn eigen verhaal kon maken, was heel netjes. Of ik nu mijn reizen fotografeer of mijn leeftijdsgenoten fotografeer, ik zal er altijd naar streven om een verhaal te vertellen.

Hier is mijn camera-uitrusting voor portretfotografie:

Canon 5D Mark II – Ik gebruik deze camera al zolang hij uit is. Ik gebruik de Mark II meestal in de studio of klantwerk.

Sigma 35mm f/1.4 – Er zijn maar een paar lenzen die ik gebruik. Dit is er een van. Dit is waarschijnlijk mijn favoriete lens omdat het zo veelzijdig is voor wat ik fotografeer. Geweldig voor portretten en landschappen.

Canon 50mm f/1.2 – De handige vijftig zoals sommigen het noemen, is zeker een waar voor je geld. Dit bewaar ik altijd op mijn Canon filmcamera. Het is scherp, het is goedkoop en het is lichtgewicht.

Canon Rebel G – Dit was mijn eerste filmcamera en ik ben er dol op. Ik gebruik het als mijn camera b wanneer ik fotografeer met mijn Mamiya RZ. Het is een geweldige camera omdat het automatisch is, zodat je gewoon film erin kunt gooien en weg kunt klikken. Ik draag deze camera het meest bij me.

Polaroid Automatische 100 Land Camera – Dit is zo’n leuke camera omdat je peel apart film (RIP naar mijn bankrekening) kunt gebruiken. Helaas wordt deze film niet meer geproduceerd en kan hij behoorlijk prijzig worden op eBay. Als ik echter het extra geld heb om film voor deze camera te kopen, is het altijd een traktatie.

Sekonic Flashmate L-308X-U – Ik gebruik dit wanneer ik fotografeer met mijn Mamiya RZ om de meest nauwkeurige lichtmeteruitlezing te bieden.

Kodak Goud (verlopen film) – Ik heb onlangs een doos met verlopen film van Craigslist gekocht. Deze film was een van mijn favorieten. Verlopen film varieert, dus de resultaten kunnen overal zijn. Het kan echter een aantal echt nette resultaten opleveren. Het is gewoon leuk om mee te experimenteren.

Kodak Portra – Als je dit ooit hebt geschoten, weet je dat de resultaten griezelig zijn. Dit is mijn go-to filmvoorraad. De kleuren uit deze film zijn geweldig.

Mamiya RZ – Een beest van een camera. Het grootste deel van mijn persoonlijke werk fotografeer ik met deze camera. Het levert een aantal verbazingwekkende negatieven op. Ik heb de 110mm lens en het is de perfecte pasvorm voor portretten. Mijn favoriete camera zonder twijfel.

www.yazgabrielle.com | @yazgabrielle

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer