Tim Hogan

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Timothy Hogan. Na 20 jaar als commercieel fotograaf schoonheid, stilleven en nu beeldende kunst te hebben gefotografeerd, heb ik veel gezien (en veel verschillende uitrusting gebruikt, afhankelijk van de baan!).

Toen ik voor het eerst begon, fotografeerde ik op midden- en grootformaat film – alles van mijn vertrouwde Pentax 67 tot Sinar 8×10 inch grootformaat camera’s.

Ik heb eigenlijk nog steeds mijn Pentax 67 en hou ervan, anders dan het gewicht! Ik zal het vaak gebruiken voor straatfotografie, zoals mijn serie Stadsgezichten uit Istanbul, Turkije.

Er is iets aan het filmen dat ik leuker vind dan digitaal. Er zit een verrassing, een magie in, die niet kan worden gerepliceerd. Ik hou van de onzekerheid van het indrukken van de sluiter (ka-thwack!) en pas veel later weten of je de foto hebt gemaakt.

Het zorgt voor een speciaal soort bewustzijn en mindfulness die ik niet krijg als ik digitaal fotografeer. Het is een veel leukere ervaring.

Ik heb nog drie go-to filmcamera’s die ik gebruik. Mijn Asahi Pentax 67 gecombineerd met een Pentax 67 135mm f/4, een Hasselblad X-PAN II en een prachtige Wisner 4×5 expeditie camera. Als back-up heb ik een Hasselblad H4D50.

Mijn digitale kit is puur op middenformaat gebaseerd, hoewel ik enthousiast ben over enkele van de nieuwe spiegelloze camera’s zoals de Sony A7RIV.

Ik fotografeer al jaren met Hasselblad-camera’s, waaronder mijn eerste middenformaat achterkant – een 22 megapixel Mamya Leaf Credo 50 digitale achterkant voor mijn Mamiya RZ 67 die me bijna $ 40.000 terugbracht!

Mijn go-to lenskit is nu een multi-shot, samen met de Hasselblad 24mm f/4.8, Hasselblad 35-90mm f/4-5.6 en de Hasselblad 120mm f/4 lens.

Voor opslag ben ik dol op de eenvoud van mijn ThinkTank Airport Accelerator-tas. Groot en vierkant, het stelt me in staat om een heleboel spullen te passen en het in de overheadbakken te krijgen als ik reis.

Voor The Fin Project, mijn serie over surfplankvinnen, hebben we exclusief met de Hasselblad H5D gefotografeerd met behulp van een Hongdak RS-60E3 ontspankabel, waardoor afdrukken werden gemaakt die tot 50×72″ waren, die er absoluut perfect uitzien.

Ze werden in de studio verlicht met een combinatie van constante en stroboscooplampen, afhankelijk van onze locatie. Momenteel ben ik dol op de flexibiliteit en controle van de CAME-TV Boltzen 55W LED’s – en ik zou deze nu exclusief voor dit project gebruiken.

Ik hou van mijn Benro FTF29CIB1 reisstatief voor locatiewerk. Het is niet de meest stabiele ter wereld – maar het lukt me wel om er scherpe shots mee te maken – zelfs met de H5D. Het feit dat het PLAT inpakt, is verbazingwekkend.

De bestanden van de Hasselblad geven me zoveel dynamisch bereik en flexibiliteit in Adobe Lightroom Classic. Ik hoef zelden HDR of haakjes op locatie te fotograferen vanwege de bestandskwaliteit.

Het is echt een heel ander beest in vergelijking met 35mm digitale bestanden. En nu ik de Razer CORE X GPU met AMD 5700 XT-kaart heb opgenomen in mijn vertrouwde 16-inch Macbook Pro, met behulp van Topaz AI-software (van hetzelfde bedrijf als Topaz Studio), is deze nu werkbaar.

www.timothy-hogan.com | @timothyhoganstudio

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer