Tom Armstrong

Hey ik ben Tom! Ik ben een trouwfotograaf in Vancouver, BC en Toronto, ON, maar ik fotografeer overal en altijd! Ik ben een nomade in hart en nieren, altijd op zoek naar het volgende avontuur. Ik hou ervan om het leven eenvoudig en ontspannen te houden, wat meespeelt in hoe ik met mijn klanten werk. Ik had altijd al reis- en landschapsfotograaf willen worden en zei dat ik nooit een bruiloft zou fotograferen, maar uiteindelijk leek alles op zijn plaats te vallen. Het is grappig hoe het leven werkt.

Ik fotografeer met één camera opstelling, een Canon 5D Mark III, om het simpel te houden (en mijn rug te redden). Het is al 5 jaar mijn werkpaard en ik heb het zeker tegen het einde van zijn levensduur genomen, dus ik zal er snel over moeten nadenken om het te vervangen. Het is betrouwbaar en snel geweest, waardoor ik meer kon nadenken over het vastleggen van de momenten. Het is echt een verlengstuk van mijn arm en ik zal verdrietig zijn om die verbinding te verliezen als het tijd is om afscheid te nemen. Ik heb het ook opgetuigd met Toverlantaarn voor een paar extra voordelen zoals de zebra en histogram. De meeste andere opties gebruik ik meestal niet voor werk, alleen spelen.

Ik heb ook de oude filmcamera van mijn grootvader, een Nikon Photomic FTN. Ik begin het meer te gebruiken voor persoonlijk werk en ik ben van plan om het meer uit te brengen op bruiloften. Het is een andere ervaring die ik graag wil nastreven.

Fuji Discovery s1050 Zoom – Ik vond een klein Fuji-filmpunt en fotografeerde in een kringloopwinkel waar ik nog steeds mee aan het experimenteren ben, maar ik gebruik het vooral voor dagelijkse avonturen met vrienden of neem het af en toe mee op de dansvloer op bruiloften.

Canon 35mm f/1.4 – De liefde van mijn leven. Ik gebruik het voor vrijwel alles – mijn go-to. Als ik maar één lens zou kunnen hebben, zou dit mijn keuze zijn.

Canon 50mm f/1.2 – Langzaam mijn nieuwe go-to worden. Het geeft iets meer diepgang en intimiteit aan momenten.

Canon 85mm f/1.8 – Oorspronkelijk gecombineerd met de 35 op elke bruiloft, nu raak ik het zelden aan, tenzij ik dichterbij moet komen.

Canon 200mm f/2.8 – Heb dit niet veel gebruikt, maar het is in het verleden geweldig geweest voor gastreacties. Ik bewaar het voor het mogelijke scenario waarin ik super ver van het stel op een berg of zoiets zal zijn.

Canon Speedlite 430EX II – Ik probeer het niet te gebruiken totdat het absoluut nodig is, maar het is vooral voor de dansvloer voor de slepende shutter vibes.

Inzoomen H1 – Ik ben begonnen met het opnemen van de ceremonie en toespraken om fragmenten te gebruiken in de diavoorstellingen van mijn klant, waardoor een beetje extra smaak wordt toegevoegd.

Vinta Type II – Bevat alles wat ik nodig heb voor een trouwdag, plus ruimte voor snacks. Het bevat ook extra batterijen, kaarten, opladers etc. Geweldig om alles met me mee te dragen op een bruiloft.

Peak Design Schuifband – Geweldig gevoel en comfort voor een opstelling met één camera. Ik blijf hopen dat ze een harnas maken; Dat zou ik meteen kopen.

Het hebben van een vrij minimale setup helpt me om op de top van mijn spel te presteren. Ik wilde er ook aan toevoegen dat je persoonlijkheid en houding ook enkele van de belangrijkste stukken “uitrusting” zijn die je hebt. Welke stemming je ook met je meebrengt, je kunt de sfeer van de sessie sturen, en het gebruik van je persoonlijkheid voegt iets extra zoets toe. Maar daar kom ik later meer over.

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer