TourBox Elite Review – Foto & Video Editing Controller

De TourBox Elite is wat TourBox “de ultieme Bluetooth controller” noemt. De TourBox Elite vervangt uw toetsenbord wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een muis of Wacom-stijldigiter, waardoor u snel en efficiënter toegang hebt tot sneltoetsen voor toetsenborden en muis.

Ik ben wat ik zou classificeren als een perfecte use case voor de TourBox Elite. Ik ben dol op mijn Wacom Cintiq 16, maar het is geen pijnloos proces.

Een van de uitdagingen is dat ik mijn toetsenbord nog steeds veel moet gebruiken omdat de bedieningselementen op het scherm niet goed genoeg zijn met het model Cintiq dat ik gebruik, en het kopen van een beter model niet in mijn prijsklasse valt.

Misschien heb ik het mis, maar als ik probeer te werken met een groot 32″-scherm voor het grootste deel van mijn bewerking en een aparte Cintiq voor de meer delicate dingen, heb je een monitor, Wacom Cintiq 16, toetsenbord en muis om te proberen te manipuleren op een bureau.

Voeg wat videolampjes toe voor gesprekken en het wordt allemaal een beetje rommelig.

Tourbox

Tourbox

Volledig aanpasbare, intuïtieve controller die foto- en videobewerking versnelt, waardoor het tegelijkertijd leuker wordt.

Controleer de huidige prijs

Mijn installatie heeft de Wacom Cintiq 16 aan de rechterkant die ik voor me breng wanneer dat nodig is, maar dat betekent dat ik het toetsenbord naar links moet duwen terwijl ik met specifieke toetscombinaties werk die niet zo intuïtief zijn.

Ik zou de Wacom Cintiq 16 op mijn toetsenbord kunnen leggen en dan verder kunnen werken, het zou de overgang veel gemakkelijker maken, maar dat kan ik niet. De Wacom-besturingselementen op het scherm helpen, maar ze zijn geen complete set bedieningselementen.

Het is bijvoorbeeld niet eenvoudig om eenvoudige bedieningselementen te krijgen, zoals het ingedrukt houden van de spatiebalk om door het scherm te navigeren terwijl u bent ingezoomd, te reproduceren op de besturingselementen op het scherm. Als ik het aanraakscherm had, zou dat helpen, maar dat komt tegen een veel hogere prijs.

De TourBox Elite probeert deze problemen op te lossen door een Bluetooth-controlleralternatief te bieden dat gemakkelijker te manipuleren is zonder te kijken.

Even een korte opmerking, zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, is de TourBox nog niet officieel uitgebracht, dus de versie van de TourBox Elite in deze review is een pre-productie prototype en kan daarom iets anders zijn dan de definitieve versies.

Er zijn ook items die in de review aan de orde komen, die waarschijnlijk in de definitieve release zullen worden opgelost.

Dat gezegd hebbende, laten we meteen in de beoordeling duiken.

Inhoudsopgave

TourBox Elite Technische Gegevens

Pros

 • De ontbrekende schakel voor creatieve workflows
 • Bluetooth voor kabelvrije desktop
 • Perfecte toetsenbordvervanging voor Wacom-gebruikers
 • Veelzijdigheid voor verschillende toepassingen
Tegens

 • Geen oplaadbare batterij
 • Ergonomie kan beter
Controleer de huidige prijs
 • Interface: USB Type-C
 • Compatibiliteit met besturingssysteem: macOS 10.10 of hoger | Windows 7 of hoger
 • Bedrijfsspanning: 5 V
 • Bouwmateriaal: ABS, polycarbonaat
 • Afmetingen: 4,6 x 4 x 1,73″ / 116 x 101 x 44 mm
 • Gewicht: 0.82 lb / 370 g

Wat is het verschil tussen Tourbox Elite en Tourbox Neo?

We zijn erin geslaagd om een van de eerdere modellen (de Tourbox Neo, hier besproken) in handen te krijgen. In deze sectie zullen we enkele van de verschillen tussen de twee modellen bekijken:

 1. Dual-Channel Bluetooth 5.1 toegevoegd – De Bluetooth TourBox Elite kan met twee apparaten tegelijk worden gekoppeld, zodat u meerdere projecten op meerdere apparaten tegelijk kunt afhandelen.
 2. Haptische feedback – Geeft je force feedback elke keer dat je aan de knop, scroll of draaiknop draait. De draaisnelheid van deze knoppen, de force feedback intensiteit worden allemaal geleverd met verschillende modi voor keuzes.
 3. Knoppen & Componenten Upgrade – TourBox heeft vier verschillende switch encoders aangepast en de lay-out aangepast om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende scenario’s en frequenties. Daarnaast heeft de TourBox Elite vingerafdrukbestendigheid met UV-anti-vingerafdruk coatingtechnologie.
 4. TourMenu Plugin– Om te fungeren als een uitbreiding plugin voor meer mogelijkheden. Het is een actie-interface vergelijkbaar met het rechtsklikmuismenu. Elke knop op tDe TourBox kan worden toegewezen met een eigen aangepast TourMenu.
 5. Meer kleuropties – Naast de klassieke zwarte versie wordt de TourBox Elite ook geleverd met ivoorwit en de speciale editie, smoke-back doorschijnend.

Bouw & Ergonomie

De kwaliteit van de knoppen op de TourBox is hoog. TourBox gebruikt een groen en oranje lampje om aan te geven met welk Bluetooth-kanaal u bent verbonden.

De TourBox Elite is verpakt in een zwarte doos die er chique en professioneel uitziet. De TourBox Elite was iets zwaarder dan ik had verwacht.

In de doos vindt u:

 • De TourBox Elite
 • Een USB-C naar USB-C kabel
 • Gebruikershandleiding
 • Twee AA-batterijen
 • Niet-gewatteerde tas voor apparaat en een aparte zak voor de kabel

De kwaliteit van de constructie is hoog, het is plastic zoals veel computercomponenten, maar het is solide en voelt niet goedkoop aan, vandaar het zwaardere gewicht. Ik dacht dat het lichtgewicht zou zijn als een muis toen ik de foto’s zag.

Als iets dat waarschijnlijk op uw desktop blijft staan, hoeft het niet licht van gewicht te zijn, maar sommige kunnen mobiele gebruikers zijn, wat van invloed kan zijn op hen. Ik denk dat het extra gewicht een klein voordeel is dat voorkomt dat het tijdens het gebruik op je bureau beweegt.

Ik kon geen machine- of persmarkeringen op het plastic vinden, wat een bewijs is van de productie. Aan de onderkant van het apparaat vindt u vier ondiepe rubberen voetjes en een batterijdeur om de meegeleverde twee AA-batterijen te huisvesten.

Een oplaadbare batterijoptie zou een leuke touch zijn geweest. Met ongeveer 100 oplaadbare AA’s die in mijn huis liggen, heeft het geen invloed op mij persoonlijk, maar ik denk dat het voor veel gebruikers de voorkeursoptie zou zijn.

Het tactiele gevoel van de knoppen en wijzerplaten is uitstekend vanuit een “gevoel” perspectief. Bovendien is de haptische feedback nuttig omdat het je iets meer gevoel geeft met de aanpassingen.

Ik denk wel dat de vierkante vorm verbeterd kan worden. Als je iets als een muis gaat vastpakken, kan het een aantal vormverbeteringen gebruiken voor een verbeterde ergonomie in je hand.

Installatie en installatie

De rubberen voetjes aan de onderkant zorgen ervoor dat de TourBox Elite niet om je bureau kan schuiven.

Bij het behandelen van deze sectie zal ik proberen te vermelden wat ik leuk vond, maar in het belang van open en eerlijk te zijn, zal ik enkele van de gebieden bespreken die ik niet grondig kon testen vanwege software- en firmwareversies.

De eerste installatie omvat de installatie van de desktopsoftware genaamd TourBox Console. TourBox met versie 4.0.0.0, bijgewerkt naar 4.0.0.2 tijdens het uitvoeren van de beoordeling.

Ik was van tevoren gewaarschuwd dat de Windows-bètaversie iets onstabieler was dan de Mac-versie. Dus ik neem aan dat ze eerst begonnen met de ontwikkeling van de Mac OS-versie.

De software is eenvoudig genoeg om te installeren, de gebruikelijke dubbelklik en wanneer u klaar bent met installeren, is het niet nodig om uw machine opnieuw op te starten. U blijft achter met een scherm als dit dat u vraagt om een apparaat aan te sluiten. Als u via een kabel verbinding maakt, verdwijnt deze onmiddellijk; Als u verbinding wilt maken via Bluetooth, volgt u de bluetooth-verbindingsprompts.

Installatie op de software is eenvoudig te doen, wat betekent dat u in vrijwel geen tijd aan de slag kunt. TourBox bevat ook enkele handleidingen om u door het proces te helpen.

Wanneer het verbinding maakt, kan het u om een firmware-update vragen als de firmware niet up-to-date is. In mijn geval vereiste de firmware een snelle en eenvoudige update. Ik zou aanraden om een kabel te gebruiken voor de eerste installatie, omdat ik vermoed dat kabelupdates minder snel zullen falen dan Bluetooth.

Nadat u uw verbinding hebt voltooid, blijft u achter met het beginscherm dat u begeleidt bij het instellen van de software voor uw machine. Het is belangrijk op te merken dat hoewel TourBox u vooraf geconfigureerde scenario’s in hun software geeft, u ze nog steeds moet verbinden met de applicaties op uw apparaat, zodat de software weet te activeren voor deze applicaties.

Wanneer u naar een applicatie gaat die is ingesteld voor TourBox Console, ziet u een paar seconden een kleine pop-up in de rechterbovenhoek, zoals weergegeven op dit scherm. De TourBox-console blijft verborgen in uw taakbalk, tenzij u er met de rechtermuisknop op klikt en TourBox Console selecteert. U ziet ook een semi-transparante HUD (Heads Up Display) omdat u configuraties voor een enkele toepassing kunt aanpassen met behulp van vier pijltoetsen.

De installatie is niet zonder problemen en een deel ervan is afhankelijk van uw machine. Ik heb bijvoorbeeld een krachtige Windows Desktop en een stand-up desk met mijn desktop setup. Dat betekent dat de standaardkabel van TourBox te kort is voor een bekabelde verbinding op mijn machine. Het gebruik van een kabelverlenging veroorzaakte een fouts.

In werkelijkheid had dit niets te maken met de TourBox Elite zelf en had dit te maken met het feit dat sommige moederbordfabrikanten geen usb-poorten met hoog vermogen gebruikten, waardoor USB-verlengkabels werden beperkt. Ik heb dit omzeild door een aangedreven hub te gebruiken, maar als je vergelijkbare problemen hebt met connectiviteit, houd er dan rekening mee dat deze mogelijk specifieker is voor je computer / mac dan de TourBox Elite. Realistisch gezien zouden de meeste gebruikers Bluetooth gebruiken voor langere kabelopstellingen, vandaar dat dit model Bluetooth heeft.

Er zijn sjabloonconfiguraties beschikbaar van andere gebruikers op de TourBox-website om u te helpen, inclusief meerdere talen.

De installatie van de Bluetooth was waar ik een paar problemen had met betrekking tot de bèta. Het duurde een paar keer voordat de software verbinding maakte. Er waren enkele stabiliteitsproblemen op de Windows-versie waarvoor TourBox me waarschuwde, dus dit was niet onverwacht.

Het is echter tenslotte een bèta, niet de definitieve productieversie, dus het is moeilijk om ze te straffen voor het geven van vroege toegang.

Nog iets dat het vermelden waard is: de USB-kabel is een USB-C, dus als u een oudere computer zonder USB-C hebt, moet u een adapter of een USB-A-naar-USB-C-kabel kopen als u van plan bent met een kabel te werken. Ik geef de voorkeur aan USB-C, maar het zal niet voor iedereen geschikt zijn.

Ik heb dit getest op mijn Macbook en ik had geen van deze problemen, dus het maakt deel uit van het bètaproces dat ze doorlopen, waarbij bugs worden gladgestreken in plaats van hardwarebugs. Ik verwacht dat deze met het productiemodel worden gladgestreken, en met de early bird-levering verwacht in februari , is er nog voldoende tijd om hier doorheen te komen.

Prestaties en gebruiksgemak

De “shift”-knop aan de zijkant maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen de instellingen voor de grootte van het penseel en de hardheid zonder uw vingers te bewegen.

Zodra u bent ingesteld, zijn de prestaties van het apparaat uitstekend. Afgezien van enkele van de Bluetooth-connectiviteitsproblemen die ik had met de Windows Beta, zijn de prestaties foutloos geweest.

Het bereik op bluetooth is goed genoeg voor de meeste situaties, en ik kan me niet voorstellen dat je het bereik zou overschrijden, aangezien je een scherm bij je moet hebben om het te doen. Aan de andere kant, misschien als je het zijspan van Apple via wifi gebruikt, is het een uniek scenario. De latentie is ook goed en ik kon geen merkbare vertraging zien tijdens het gebruik van het apparaat.

Het grootste probleem dat ik had, was meer een change management-probleem. Het betekende wennen aan het apparaat en spiergeheugen oppikken na zo lang met een toetsenbord te hebben gewerkt. Natuurlijk is het gewoon verkopen als je daar eenmaal aan gewend bent, maar het is het gebruikelijke probleem om terug te keren naar wat je altijd hebt gedaan.

Als ik bijvoorbeeld iets wilde doen, voelde ik mezelf het apparaat loslaten en rommelen voor mijn toetsenbord, hoe krankzinnig dat ook klinkt. Je bent er echter vrij snel overheen en het heeft niets met het apparaat te maken, alleen verandermanagement 101.

Het bereik van flexibiliteit met configuratie zou goed genoeg moeten zijn voor de meeste gebruikers, en ik kan me niet voorstellen dat het aantal configuratie-opties iemand fysiek zou beperken. U kunt het gebruik zelfs uitbreiden naar alledaagse zakelijke toepassingen zoals Word, Excel en Powerpoint. Met de optie “shift” kunt u de mogelijkheden verdubbelen.

Op het gebied van software denk ik dat enkele kleine verbeteringen de bruikbaarheid zouden helpen. Het apparaat vereist dat je enkele apps opent om ze toe te voegen, wat niet lijkt overeen te komen met de meeste apps op de markt en een beetje contra-intuïtief was. Er zit misschien een reden achter, maar het is niet iets waar ik me bewust van ben.

De meeste apps geven u een lijst met apps op uw computer en u selecteert de juiste; u hoeft de app niet fysiek te openen, te wachten tot deze is geopend en selecteer deze vervolgens in de TourBox-lijst. Toegegeven, het is een klein probleem dat je in eerste instantie maar één keer zult tegenkomen, maar ik denk dat elke mogelijkheid om de ervaring te verbeteren goed is.

Hoewel de TourBox Elite verschillende opstellingen heeft voor vooraf geconfigureerde apps, kunt u ook meer vinden op hun website. In mijn geval werk ik met CaptureOne in plaats van Lightroom, dus ik had binnen een minuut een CaptureOne-setup geconfigureerd. Omdat systemen meerdere talen hebben, zijn de werkruimten die door verschillende gebruikers worden aangeboden dat ook.

Bij het wijzigen van applicaties zullen de configuraties van TourBox automatisch veranderen. U ziet een pop-up in de rechterbovenhoek om aan te geven dat de configuratie is toegepast.

Er zijn een paar leuke functies die ik heb opgemerkt met de TourBox. Ten eerste is het gebruik van verschillende kleuren LED’s om te laten zien met welk Bluetooth-kanaal je bent verbonden een leuke bijkomstigheid.

Stel dat je overstapt van een laptop naar een desktop. In dat geval helpen de kleuren u onmiddellijk te identificeren waarmee uw apparaat is verbonden, zodat u niet als een probeert uit te zoeken waarom uw apparaat geen verbinding maakt.

Verder naar de softwaremogelijkheden, TourBox hzoals duidelijk hard gewerkt. In plaats van alleen bij native sneltoetsen te blijven, koos TourBox ervoor om sommige applicaties uit te breiden door schuifregelaarmogelijkheden toe te voegen. Dit is iets dat u niet kunt bereiken met sneltoetsen alleen.

TourBox heeft uitgebreide softwareknoppen toegevoegd die niet beschikbaar zijn via sneltoetsen zoals de aanpassing van schuifregelaars, hetzij via muisaanwijzers of knop / kiescombinatie.

U kunt bijvoorbeeld een draaiknop op de TourBox Elite instellen om schuifregelaars aan te passen wanneer u er met uw muis overheen beweegt, zodat u gewoon met de muis zweeft en de inbel omhoog en omlaag draait met uw niet-muishand.

Als dat je niet wegblaast, kun je kies/ knopcombo’s instellen voor veelgebruikte aanpassingsschuifregelaars, zodat je niet eens je muis hoeft te gebruiken.

Als Capture One-gebruiker zou ik graag zien dat sommige hiervan ook beschikbaar worden gesteld in Capture One. Hopelijk zien we ze snel.

Met de nieuwe TourBox Elite profiteren gebruikers ook van de nieuwe Macro- en TourMenu-opties. Het probleem met knoppen is dat ze je slechts enkele acties geven die op elke knop worden toegepast, misschien twee met shift; de opties Macro en TourMenu brengen hier verandering in.

De TourBox Macro-functie is als Photoshop-acties op steroïden. Photoshop-acties zijn geweldig, maar je kunt ze alleen in Photoshop gebruiken.

TourBox Macro gaat nog een paar stappen verder door u de mogelijkheid te geven om groepen acties te maken die van toepassing zijn op elke toepassing op uw bureaublad. U kunt ook meerdere bureaubladtoepassingen combineren in één workflowactie.

Macro versnelt uw workflow aanzienlijk en bevat de mogelijkheid van muisacties, inclusief de mogelijkheid om op specifieke delen van het scherm te klikken.

Met TourBox Macro kunt u een andere lijst maken en u kunt meerdere acties in elke lijst maken, waaronder snelkoppelingen, muisactie (met een enkele klik, dubbelklikken, klikken met de rechtermuisknop, middelste klik, enz. en stelt u in staat om te handelen op specifieke schermgebieden), Tekstinvoer, Bestanden openen, URL, mappen, evenals het toevoegen van een vertraging tussen elke actie.

TourMenu is iets anders. Hiermee kunt u lijsten met snelkoppelingen (en macro’s) maken die specifiek zijn voor elke toepassing. Dus, als ik bijvoorbeeld aan een modelfoto werk en als onderdeel van dat proces, heb ik snelkoppelingen nodig die beschikbaar zijn voor verschillende elementen van de nabewerking van de huid, dan is dit uw hulpmiddel.

U kunt een “Skin Processing” -groepering maken en verschillende snelkoppelingen toewijzen, waaronder photoshop-acties of TourBox-macro’s. Aan deze sneltoetsen kunnen allemaal beschrijvingen worden toegewezen in plaats van CTRL SHIFT G. Het vereist enkele toetsenbordtoewijzingen in Photoshop. Als u deze functionaliteit gebruikt, hebt u deze waarschijnlijk al ingesteld.

TourMenu geeft u de mogelijkheid om extra lijsten met snelkoppelingen in groepen toe te voegen die logisch zijn.

Met verschillende beschikbare menu-opties kunt u er een maken voor portretten, een voor landschappen of zelfs wijzigen die specifiek zijn voor het type portret, zoals mannelijke of vrouwelijke modellen. Uiteindelijk heeft TourBox met de toevoeging van TourMenu en Macro’s de hardware uitgebreid door echte softwaremogelijkheden te bieden die u kunt gebruiken om uw workflows te versnellen.

Als alles is gezegd en gedaan, kun je zeggen wat je wilt over dit apparaat, maar veel ervan zal persoonlijke voorkeur hebben. Het is als een “muis versus toetsenbord” snelkoppelingen type argument. Er is geen fout of goed, alleen wat goed voor je is.

Als fotograaf denk ik persoonlijk dat het de manier waarop je post-processeert verandert, en dat bedoel ik op een goede manier. Zoveel bedrijven gebruiken het woord game-changer, wat voor sommige mensen met de TourBox Elite geldig zal zijn. Het kan uw verwerkingstijd halveren.

Waar voor je geld

Met mijn Wacom 16 bovenop mijn toetsenbord en de TourBox Elite links is dit mijn setup, uiteraard met de lichten laag voor effect. Ik verplaats mijn Wacom meestal naar uiterst rechts als ik niet in gebruik ben.

De TourBox Elite heeft een aanbevolen verkoopprijs van $ 268, wat prijzig maar niet onredelijk is. Als je echter profiteert van de Kickstarter, haal je deze op met iets meer dan 30% korting en een smakelijker $ 178.

Kickstarters zijn niet zonder risico, ik heb gemengd succes gehad, maar over het algemeen hebben bedrijven op hun tweede of derde Kickstarter productielijnen opgezet, dus de risico’s zijn laag. Dit is het geval met TourBox die in 2018 hun eerste Kickstarter aftrapten met hun bedrade versie.

Relatief gezien zijn er niet al te veel alternatieven om dit mee te vergelijken. Je kunt het niet vergelijken met een muis of toetsenbord, hoewel sommige daarvan deze prijs wel overschrijden. Dat plaatst ze in een eigen categorie en je moet beslissen of:

 1. Hoeveel heb ik dit nodig?
 2. Als ik het niet nodig heb, maar ik wil het wel, kan ik het dan betalen?

Voor degenen die het nodig hebben, zal het een no brainer zijn. De TourBox Elite is het soort tool dat uw workflowprocessen volledig kan veranderen en de verwerkingstijd aanzienlijk kan verkorten.

Als u de tijd op elk werkstuk vermindert, is de business case om de kosten terug te verdienen een of twee projecten. Voor degenen die het optioneel vinden, is de prijs-kwaliteitverhouding een vraag die alleen u kunt beantwoorden. Voor mij is dat een ja.

TourBox Elite Beoordeling | Conclusie

Omdat het aantal combinaties exponentieel is, is het moeilijk om fout te gaan met de TourBox Elite.

Laten we de achtervolging inzetten. Is de TourBox Elite de ultieme Bluetooth-controller zoals TourBox beweert? Als je een tablet- of gedigitaliseerde typeomgeving hebt, zou ik zeggen zeker.

Het verschil tussen het gebruik hiervan en een toetsenbord bij het werken met een Wacom tablet en stylus is onvergelijkbaar. Voor andere creatieven zoals videografen zou ik ook zeggen dat de flexibiliteit je workflow aanzienlijk versnelt, dus het is moeilijk om ertegen in te gaan. De veelzijdigheid opent het voor bijna elke creatieveling.

Is het de premie waard ten opzichte van het vorige model? Als je een kabelloze omgeving nodig hebt, is dat zo. Mijn bureaublad is een van die omgevingen die is ingesteld voor kabelvrije omgevingen, en dat wil ik graag zo houden.

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar dat is de aard van dit soort accessoires gericht op creatieven. Creatieven zijn idiocentrisch. Ze zijn niet voor iedereen, maar voor degenen die ze nodig hebben, heeft het het potentieel om de manier waarop je werkt te veranderen.

Als dit je interesseert, raad ik je aan om te profiteren van de Kickstarter en 30% op de verkoopprijs te besparen.

Tourbox

Tourbox

Volledig aanpasbare, intuïtieve controller die foto- en videobewerking versnelt, waardoor het tegelijkertijd leuker wordt.

Controleer de huidige prijs