Tracy Hebden

Hallo, ik ben Tracy van Tracy Lee Photography. Ik woon in Canberra Australië en fotografeer portretten, bruiloften en persoonlijke fotografieprojecten.

Ik hou van visuele verhalen vertellen en mijn familie- en portretfoto’s bevatten allemaal een verhaalcomponent. Mijn portretsessies hebben de neiging om een organische benadering te volgen om mijn onderwerpen vast te leggen. Ik ga naar binnen met een ruw plan, maar wijk er altijd van af omdat ik licht zie veranderen en verschillende elementen in de omgeving die mijn aandacht trekken.

Ik ben opgegroeid met mijn eigen jeugd gedocumenteerd op camera en super 8-film door mijn vader, dus mijn liefde voor familieverhalen groeide van daaruit. Het beste aan het leveren van foto’s aan klanten is het zien van hun reacties (en vaak tranen) op de liefde en verbinding die ze in hen zien. Er wordt altijd veel gelachen en plezier beleefd aan mijn sessies.

Fototoestel

Canon 5D Mark IV x2 – Het past goed in mijn handen en ik kan gemakkelijk instellingen wijzigen onderweg. Ik heb andere modellen geprobeerd, maar ze voelden gewoon niet goed. Ik gebruik over het algemeen één camerabody voor een paar sessies, maar twee voor gezinnen. Ik vind het gemakkelijker om de twee te hebben voor het vastleggen van incidentele momenten met energieke kinderen of huisdieren die spelen. U hoeft de natuurlijke stroom niet te onderbreken om van lens te wisselen.

Lenzen

Canon 50mm f/1.2 – Mijn favoriete lens aller tijden voor portretten. Het presteert prachtig, werkt goed bij weinig licht en schiet snel. Hij is ook lichter dan de Canon 24-70mm f/2.8L. Bovendien werk ik graag dicht bij mijn klanten omdat ik constant met hen praat en communiceer. Het helpt echt om contact te maken met jonge kinderen waar je direct in het plezier met hen kunt zijn.

Canon 24-70mm f/2.8L – Een goede allrounder lens voor verschillende omgevingen. Geweldige brede dekking bij het fotograferen in krappe ruimtes. Ik gebruik deze lens wanneer ik op reis ben of festivals en evenementen vastleg.

Canon EF 135mm f/2L – De nieuwste toevoeging aan mijn kit. Ik ben dol op portretten. Het fotografeert op F2 om prachtige dromerige portretten te maken en geeft achtergronden die dromerige zachte kwaliteit.

Tassen/Riemen

Think Tank – Airport TakeOff Rolling / Backpack Camera Bag – Fantastisch voor bruiloften waar ik de neiging heb om zoveel spullen mee te nemen voor al die ‘just in case momenten’.

Rugzak – Een generieke die ik voor $ 80 heb opgehaald bij e-bay voor portretshoots onderweg, waarbij ik vaak over het hele platteland loop. Of wanneer ik tweede fotografeer voor huwelijksfotografie.

HoldFast MoneyMaker dubbele riem – Ik voel me een echte cowgirl in mijn MoneyMaker. Ik merk dat het me eraan herinnert om een goede houding aan te houden tijdens het fotograferen en mijn schouders niet te buigen. Het is ook fantastisch voor meisjes met borsten, omdat het niet over je borst klemt! Ik draag het ook van achter naar voren omdat het op die manier comfortabeler aanvoelt.

MISC.

Extreme Pro SanDisk Compact Flash Cards – Ik heb er altijd een hoop van mee. Samen met ten minste twee batterijen voor portretten en zes batterijen voor bruiloften.

Vochtige doekjes – Voor snotterige neuzen en het afvegen van hondenpoep van je schoenen.

Jachtfluitje – Veel van mijn klanten nemen hun honden mee en een jachtfluitje is geweldig om dat schattige hondje te laten kantelen.

Bubbels – Om jongere kinderen om te kopen die een beetje onrustig beginnen te worden. Ik vertel ze dat ik een geheim heb dat ze niet met hun ouders kunnen delen en geef ze een paar leuke taken, zodat ik nog wat foto’s kan maken voordat ik ze aan het einde van de shoot naar buiten breng. Bellen blazen is een geweldige manier om een sessie af te sluiten en een aantal leuke laatste foto’s te maken. Neem echter altijd een extra buis mee, want het is onvermijdelijk dat een van de kinderen er per ongeluk eentje uitkiept, dus back-upbubbels zijn cruciaal.

Hardware en software

Adobe Lightroom CC en Adobe Photoshop 2020. Ik heb een set van mijn eigen go-to presets gemaakt die ik begin binnen Adobe Lightroom CC en tweak. Als ik meer gedetailleerde retouches moet doen, werk ik in Adobe Photoshop 2020. Ik verwerk mijn blogafbeeldingen ook batchgewijs via Adobe Photoshop 2020 met behulp van de ‘storyboard’-software van Code and Hustle. Het heeft mijn workflow echt versneld.

Ik bewerk op een pc die op maat is gemaakt door mijn nerdy partner. Ik maak een back-up naar een raid-systeem van 16 TB en van al mijn bewerkte jpg’s wordt een back-up gemaakt in dropbox.

Om mijn bedrijf te runnen gebruik ik 17Hats als crm-systeem voor klanten, Photo Mechanic om sessies te verwijderen, Pixellu voor diavoorstellingen van klanten en albumontwerp en Dropbox als cloudback-up.

Ik merkte dat ik na acht jaar professioneel fotograferen weer aan mijn persoonlijke werk moest beginnen en nieuwe ideeën en manieren van fotograferen moest verkennen. Het heeft een groot verschil gemaakt in hoe ik bruiloften en portretten benader en ik ben meer bereid om mezelf uit te dagen en nieuwe dingen met klanten te proberen.

Www.tracyleephotography.net | @tracy_lee_photography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer