TTArtisan brengt zijn 50mm f/1.4 Tilt lens uit voor Canon, Fuji en Nikon camera’s

FacebookPinterestDelen

De jonge maar productieve Chinese lensmaker TTArtisan heeft de release aangekondigd van een nieuwe 50mm f/1.4 tilt lens die het oorspronkelijk twee maanden geleden maakte voor Sony E-mount en Leica L-mount camera’s.

Nu is dezelfde optiek beschikbaar voor Canon’s RF-vatting, Nikon’s Z-vatting en Fujifilm’s X-mount apparaten.

De nieuwe 500mm lens is ontworpen voor gebruik met full-frame of cropped APS-C camera’s en biedt een 75mm equivalente brandpuntsafstand in de laatste van deze twee types. Het beschikt ook over een ontwerp met zeven elementen dat is gerangschikt in zes groepen.

De optiek in de lens biedt een glaselement met een hoge brekingsindex dat vervorming en asferische aberratie volgens de maker vermindert. Dit zorgt vervolgens voor een superieure scherpte en een nauwkeuriger niveau van beeldweergave.

Omdat dit een tilt-shift lens is, wordt deze alleen geleverd met een handmatige scherpstelling die, hoewel perfect werkbaar, misschien niet nuttig is voor sommige fotografen.

Bovendien levert het een minimale scherpstelafstand van 50 centimeter (19,7 inch en de aangeklikte diafragmaring geeft het een bereik tussen f / 2.8 en f / 16 dankzij een 12-blads diafragma. Er is ook een 62 mm frontfilter ingebouwd in de lens.

TTArtisan stelt ook dat de lens handig is voor professionele videoproductie omdat deze is geoptimaliseerd met een focus- en diafragmaring die zijn gebouwd om na te bootsen wat de meeste bioscooplenzen kunnen doen.

foto van ttartisan tilt lens

Wat betreft de details van het kantelmechanisme, het laat de lens tot wel 90 graden worden gekanteld, waardoor de lens uitzonderlijke veelzijdigheid krijgt en kan worden gebruikt om het beeldperspectief te veranderen, zodat het kan creëren wat TTArtisan een “Lilliput” -look noemde. Dit verwijst naar een fotografisch perspectief waarin dramatische kanteling ervoor zorgt dat gefocuste objecten er abnormaal klein uitzien.

Zolang deze kantelfunctie echter niet wordt gebruikt, beweert TTArtisan dat “er geen verschil is tussen de lens en een gewone 50mm f/ 1.4-lens wanneer de kantelfunctie niet wordt gebruikt,”

Met andere woorden, u kunt de lens gebruiken voor gewone fotografische perspectieven op basis van de brandpuntsafstand.

TTArtisan legt uit: “Bij het maken van foto’s komen we vaak de noodzaak tegen om alleen sommige gebieden duidelijk te maken en andere gebieden wazig. Maar het gebruik van een kantellens kan aan deze behoefte voldoen zonder het diafragma te veranderen en foto’s artistieker te maken.”

TTArtisan’s 50mm f/1.4 full-frame tilt lens variant voor Canon RF, Fuji X en Nikon Z-mount camera’s is nu verkrijgbaar bij B &H voor een zeer bescheiden prijs van $ 199. Een specifieke editie van de lens wordt verkocht voor elk van de 5 verschillende compatibele cameravattingen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk de 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer