Vickerstaff Fotografie

FacebookPinterestDelen

Hallo daar, ik ben Jamie. Een trouwfotograaf gevestigd in Cheshire UK.

Als amateur dwaalde ik dixons binnen (laat zien hoe lang geleden dat was!), gewoon om hallo te zeggen tegen mijn vriend die aan het werk was. Een echte scouser, met de patter om ijs te verkopen aan een Inuit, kwam ik uit met een camera die ik niet van plan was te kopen, een Nikon D70.

Ik was er doodsbang voor en bleef het neerleggen. Het had meer toeters en bellen dan Iron Man. Ik dacht dat ik nooit meer een andere camera nodig zou hebben.

Op dat moment was ik gewend aan mijn Pentax ME Super, een filmcamera waarbij het meest technische deel ervan de sleuf was die je het afgescheurde uiteinde van de filmdoos plaatste, zodat je wist welke ISA je gebruikte.

Maar het kopen van die camera zou de toegangspoort zijn voor mij om de wereld van huwelijksfotografie te betreden. Ik had het geluk om een baan te krijgen als assistent van een behoorlijk getalenteerde lokale fotograaf.

Een belangrijke beslissing die ik heb genomen, en zeker niet lichtvaardig, was dat ik van Nikon naar Canon was overgelopen.

Ik had destijds een Nikon D300 maar moest upgraden naar een full frame camera; de lenzen waren beter en meer informatie op de sensor betekende dat ik kon bijsnijden als dat nodig was.

Ik heb maandenlang tussen de twee systemen gekeken, destijds; de beproefde Canon 5D mk2, en de Nikon D700.

Het kostte een fortuin om te ruilen, en het is niet echt iets waarvan ik denk dat ik het nog een keer zou doen.

Ik heb een Fuji X-PRO2 voor mijn persoonlijke werk en straatfotografie. Ik heb geprobeerd het op een bruiloft te gebruiken, maar voor mij zijn het nog geen trouwcamera’s. Misschien komt het omdat ik zo gewend ben aan het Canon-systeem.

Zoals veel trouwfotografen heb ik een hele hoop kit, om het allemaal te fotograferen zou echter niet vertegenwoordigen hoe ik een bruiloft fotografeer, dus ik heb een lijst opgenomen met alle dingen die ik bezit en gefotografeerd wat ik regelmatig gebruik.

Ik heb zoveel uitgegeven aan dingen die ik niet eens gebruik, of slechts een paar keer heb gebruikt: spinnenholsters, snelle riemen, lenzen, tassen, Expo Disc, gekleurde gels, dure triggers / ontvangers, reflectoren, lichten, softboxen, enzovoort.

Het maakt allemaal deel uit van het vinden van je stijl. Helaas is het niet goedkoop!

Ik ben graag mobiel; het hebben van holsters, twee camera’s of een schoudertas vol kit, vermindert mijn beweging.

Dus mijn Billingham 555-tas wordt in de hoek van de kamer geduwd en daar komen de camera, de schoudertas, vervangende batterij en geheugenkaart uit, samen met een lens of twee.

Ik geef de voorkeur aan grote geheugenkaarten om te voorkomen dat ik op die kritieke momenten moet wisselen. Velen denken dat dit dom is, omdat één kaart kan corrumperen.

Mijn gedachte is, hoe meer kaarten je hebt, hoe groter de kans dat er eentje corrumpeert. Als u vaker verandert, is het waarschijnlijk dat het beschadigd raakt in de verandering of, erger nog, verloren gaat.

Ik gebruik de SD-kaartsleuf om grote jpegs op te nemen, als back-up. Het was de belangrijkste reden waarom ik een upgrade heb uitgevoerd van de 5D MK3 naar de 5D MK4; de snelheid is een stuk sneller te lezen en de buffer biedt veel meer opnames (als ik het me goed herinner gaat het van 6 -MK3 naar 12 shots-MK4).

Een saaie reden om een nieuwe camera te kopen, maar het maakt echt een verschil in de manier waarop ik fotografeer; bruiloften zijn druk, vol momenten, dus om de juiste beelden vast te leggen, wilde ik de hogere vuursnelheid.

90% van mijn bruiloften zijn geschoten op mijn Canon L serie 24mm f/1.4. Ik begon met, net als iedereen, de Sigma Art 35mm f/1.4 en vond het geweldig… toen het werkte!

Ik bleef het verkeerd gevonden en creëerde zachte afbeeldingen, dus ik stuurde het op om te worden bekeken (gebruikte FoCal om de micro-aanpassingen in te stellen), maar het schoot nog steeds te veel mis voor mij.

Ik heb uiteindelijk mijn 24mm voor één bruiloft aangetrokken, en het heeft echt mijn stijl gevormd en hoe ik het fotograferen van een bruiloft benader. Ik vind het geweldig!

Ik kom dichtbij, echt dichtbij. Ik hou van brede foto’s die ofwel veel voor het oog hebben om naar te dwalen en naar te kijken of veel negatieve ruimte.

Films zijn een echte inspiratie voor mij, sommige van mijn favoriete foto’s in de films zijn superbrede scène-setting shots waar ik ze kan zien als geweldige foto’s voor portretten.

Ik weet dat de 24mm niet echt een portretlens is, maar door hem te gebruiken, heb ik geholpen om een eigen stijl te creëren, die ik zo belangrijk vind.

Hoofdkit

Canon 5D MK4
Canon 24mm f/1.4
Sigma Art 50mm f/1.4
Canon 100mm f/2.8 Macro
Sandisk 128GB CF-kaart x2
Sandisk 128GB SD-kaart voor JPEG back-up
Think Tank Retrospectieve LC2 Bag
Canon batterijen
Canon handriem
Waterfles

Back-up kit

Billingham 555 tas
Canon 5D MK3
Sigma Art 35mm f/1.4
Canon 17-40mm f/4
Meerdere memory kaarten van 16GB – 64GB
batterijen (x5)
Canon 580EX II flitser
Canon 430EX III flitser
Canon 430EX flitser
Lowel ID Video licht
Fuji XPRO2 met 24mm f/2 lens
Pixel King-trigger
Pixel King ontvangers (x3)
Evolution 3 Brian Carbon Fibre 3 Legged Thing Statief
Duracell oplaadbare batterijen veel van hen

www.vickerstaffphotography.co.uk | @vickerstaff_photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer