Victoria McNeill

Mijn naam is Victoria en ik ben een oceaan-, zeegezicht- en landschapsfotograaf die in Sydney woont. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door design en hedendaagse kunst in zijn vele vormen, en dit leidde me oorspronkelijk naar een carrière als grafisch ontwerper.

Vele jaren geleden begon ik die passie te verkennen in de vorm van fotografie en ontdekte dat ik echt genoot van de vrijheid van meningsuiting die het me in staat stelde om me voortdurend te ontwikkelen.

Fotografie heeft me geleerd om te vertragen, om mijn omgeving te waarderen, om anderen bewust te maken van hoe kostbaar onze wereld is. Het heeft me geleerd om in het moment te leven en comfortabel te zijn om te delen hoe ik dingen zie.

Mijn eerste camera was een 35mm film spiegelreflex de Nikon F60 met de Tamron 28-200mm lens, ik kocht toen zo’n 12 jaar geleden mijn eerste digitale camera, een tweedehands Nikon D200 met kitlenzen.

Toen de spiegelloze camera’s eenmaal langskwamen, ben ik vanwege hun lichtere gewicht overgestapt op Olympus en de OM-D E-M10 Mark II om te wennen aan hun menusysteem en al snel overgestapt op de OM-D EM-1 Mark II, en ik ben er dol op.

Fototoestel

Ik ben veel buiten, onder alle omstandigheden, dus ik heb mijn apparatuur nodig om betrouwbaar, stevig en weerbestendig te zijn. De Olympus OM-D EM-1 Mark II is zeker goed uitgerust voor het omgaan met de elementen.

Gewicht en grootte zijn belangrijk voor mij, ik wil niet urenlang vastzitten aan het fotograferen met een zware camera en als ik twee body’s bij me moet hebben – mijn tweede camera is de Olympus OM-D EM-1 Mark I – wegen ze me niet.

Als ik twee camera’s bij me heb, worden ze op hun plaats gehouden door mijn supercomfortabele Black Rapid Double Breathe Camera Harness.

Lenzen

Mijn go-to lens is de M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO die onder alle omstandigheden een uitstekende beeldkwaliteit levert. Deze zoomlens is compact, lichtgewicht en fantastisch voor het fotograferen van de oceaan (zie tips), dieren in het wild en sportfotografie – ik ben een fervent fietser en fotografeer veel wegwedstrijden en criteriums. Het is ook geweldig voor het fotograferen van verder weg gelegen landschappen en abstracte composities.

Voor ander landschapswerk gebruik ik de M.Zuiko Digital ED 7-14mm f/2.8 PRO omdat hij met zijn scherpte zoveel detail vastlegt. Ik vind de lichte onscherpte/vervorming aan de randen met de groothoek niet erg, voor mij hoort het allemaal bij het aantrekken van de kijker.

Een andere lens die altijd in mijn tas zit, is de M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro waarmee ik zowat alles in de natuur van dichtbij kan fotograferen. Het stelt me in staat om dingen een beetje door elkaar te halen en herinnert me eraan om altijd naar de kleinere details om me heen te kijken.

De M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 Pro en de M.Zuiko Digital ED 25mm f/1.2 Pro worden altijd bij de hand gehouden als er ooit de drang is om een evenement of voor portretfotografie te fotograferen.

Tassen/Riemen

Veel fotografen lijken een paar cameratassen te hebben voor verschillende situaties en ik ben een van hen. De meest veelzijdige voor mij is de Think Tank Turnstyle Sling 20. Het is waterafstotend, lichtgewicht en kan mijn camera en maximaal drie lenzen comfortabel vasthouden.

Er is voldoende ruimte voor een iPad, Olympus BLH-1 Batterijen, mijn waterdichte Pelican geheugenkaarthoes, schoonmaakdoekjes en zonnebrandcrème.

Ik ga meestal naar buiten wetende wat ik fotografeer, dus ik neem niets mee dat ik niet zal gebruiken. Omdat het een cross-body sling is, hoef ik hem ook niet te verwijderen om toegang te krijgen tot uitrusting.

De andere tas die ik gebruik als ik op reis ben is de LowePro ProTactic BP 250. Deze tas is veelzijdig, licht, comfortabel en wordt geleverd met een paar verschillende toegangspunten tot mijn spullen. Het is nog steeds groot genoeg voor twee camerabody’s, vier of vijf lenzen, een laptop, schoonmaakspullen, mijn Peak Design Slide en Peak Design Cuff die ik gebruik vanwege hun unieke ankerkoppelingen waardoor ze snel en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Statieven

Een ding dat niet in mijn Think Tank Turnstyle Sling 20 past, is mijn Benro Tripod, maar het gaat met me mee op elk uitje voor het geval dat. Ik zorg ervoor dat ik het na elke shoot op een strand een goede, grondige reiniging geef van zand en zout en een beetje glijmiddel om roest te voorkomen. Ik heb het drie jaar gehad en gezien hoeveel zout water het heeft gestaan, gaat het goed mee.

Ik neem ook mijn Vanguard VEO Monopod mee – hij is superlicht en compact met een antislip rubberen voet. Perfect voor het omhoog houden van mijn camera en de zwaarste lens wanneer ik bewegende objecten met een lange sluiter vastleg, zoals golven of sportfotografie.

Filters

Ik gebruik het Nisi Filter System 150mm en neem het NiSi 150x170mm Nano IR Medium Graduated Neutral Density Filter ND8 (0.9) 3Stop, NiSi 150x150mm Nano IR Neutral Density Filter ND64 (1.8) 6 Stop, NiSi 150x150mm Nano IR Neutral Density Filter ND1000 (3.0) 10 Stop, een Circular 6 Stop en een Hoya Infrared R72 mee.

Als de gelegenheid zich voordoet om uit de oceaan te schieten, zal ik dat doen. Ik heb een op maat gemaakte Salty Surf Housing voor mijn Olympus OMD-EM1 Mark II. Ik gebruik de M.Zuiko Digital 25mm f/1.8 Premium lens in huis en een flat port. Ik merk dat ik behoorlijk creatief kan worden met deze lens.

Hardware en software

Ik heb altijd met Apple gewerkt en onlangs mijn MacBook Air 13″ geüpgraded naar de MacBook Pro 16″. Hierop werk ik in Adobe Lightroom Classic en heel af en toe Adobe Photoshop 2o20.

En dat is het zo’n beetje! Mijn advies zou zijn wees niet bang om verschillende merken te proberen, experimenteer met je fotografische creativiteit en wees altijd buiten jezelf.

Olympus OMD-EM1 Mark II
M.Zuiko Digitale ED 7-14mm f/2.8 Pro
M.Zuiko Digitale ED 40-150mm f/2.8 Pro
M.Zuiko Digitale ED 25mm f/1.2 Pro
M.Zuiko Digitale ED 60mm f/2.8 Macro
M.Zuiko Digitale ED 12-40mm f/2.8 Pro
M.Zuiko Digital 25mm f/1.8 Premium
Think Tank Turnstyle Sling 20
LowePro Protactische BP 250
Zwart Rapid Double Breathe Camera Harnas
Peak Design Manchet en Peak Design Slide
Benro Statief
Vanguard VEO Monopod
Olympus BLH-1 Batterij
Nisi Filter Systeem
Zoute surfhuisvesting

www.victoriamstudio.com.au | @victoriammcneill

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer