VLA Fotografie

FacebookPinterestDelen

Hallo, wij zijn Jon en Laura, man en vrouw. We wonen in Ascot, Verenigd Koninkrijk, en zijn trouwfotografen.

Bruidsfotografie is zeker iets waar we ons voor inzetten. We wisten al vroeg dat het niet een van de vele onderdelen van ons bedrijf kon zijn. We moesten ons uitsluitend richten op het worden van trouwfotografen en het ontwikkelen van een stijl die ons duwde en enthousiast maakte.

VLA is gestart in 2010 en in de loop der jaren hebben we ons verdiept in de trouwdag, deze opgesplitst in delen en alle belangrijke momenten begrepen en hoe we ze het beste konden documenteren.

We voelen ons zeker aangetrokken tot het vastleggen van de humor, emotie en levendigheid in een opname, terwijl we sterk worden beïnvloed door leidende lijnen, diepte, symmetrie en hoeken (zie gids voor balans in fotografie hier).

Variatie speelt altijd een grote rol in hoe we het verhaal van een trouwdag vertellen en we combineren onze huidige invloeden altijd met vertrouwde fotografische principes wanneer we fotograferen.

De relatie tussen ons en het paar is noodzakelijk en het creëren van een vriendschap vanaf het begin is zo belangrijk. We streven er zeker naar om op te gaan in de dag en zo benaderbaar mogelijk te zijn met iedereen. We hebben geleerd dat je zo het beste uit mensen haalt.

Wij gebruiken Canon 5D Mk III en Mk IV-camera’s (geen batterijgreep) en gebruik een selectie van hun L-serie lenzen. Onze go-to objectieven zijn de Canon 24-70mm f/2.8 en Canon 24-105mm f/4.

We houden gewoon van de flexibiliteit van deze zooms en momenten zoals de ceremonie en toespraken zijn perfect met hen vastgelegd.

Voor koppelopnames is de Canon 85mm f/1.4 en de Sigma Art 50mm f/1.4 zijn de belangrijkste lenzen die we momenteel gebruiken. Ze zijn snel, scherp en maken prachtige portretten. We houden de kit eenvoudig, licht en probleemloos.

Voor invulflits gebruiken we de 580EXII en de 430EXII gemonteerd op de hotshoe van de camera. We gebruiken het zelden volledig met het meest frequente bereik van -1 tot +1. Het wordt altijd teruggekaatst.

Hier is de kit die we gebruiken:

Canon 5D MK III (x3)

Canon 5D MK IV

Canon L Serie 24-70mm f/2.8

Canon L Serie 24-105mm f/4

Sigma Art 50mm f/1.4

Canon 85mm f/1.4

Canon 70-200mm f/4

Canon 70-200mm f/2.8

Canon 580EXII | (x2)

Canon 430EXII (x2)

Sandisk 32GB CF/SD

LowePro Pro Roller x300 AW

Peli 1510 Koffer

Benro Mach3 Monopod [Related: How to use a monopod]

Ansmann Oplaadbare AA 2850

www.vla-photography.co.uk | @vlaweddingfotografie

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer