Vlad Lodoaba

FacebookPinterestDelen

Ik begon foto’s te maken toen filmcamera’s gewoon camera’s werden genoemd, en ik droomde ervan om fotojournalist of oorlogsfotograaf te worden.

Nou, dat gebeurde een beetje, minus de kogels en het traangas en de levensbedreigende verwondingen.

Ik dacht altijd dat meer meer is. Ik heb ooit de grootste cameratas gekocht die ik kon vinden in de hoop hem op een dag te vullen met spullen. Tegenwoordig leer ik eindelijk dat minder meer is en probeer ik zo min mogelijk te dragen. Ik kan maar met één camera en één lens tegelijk fotograferen en daar probeer ik mezelf aan te herinneren.

Oh, waar zijn mijn manieren, ik vergat mezelf voor te stellen. Ik ben Vlad Lodoabă, fotograaf en vibe-verzamelaar uit Boekarest, Roemenië.

Ik heb bruiloften gefotografeerd in meer dan 10 landen op vier verschillende continenten. De kleinste bruiloft die ik fotografeerde was minder dan 40 mensen, de grootste was meer dan 800.

Binnen, buiten, overdag, ’s nachts, geweldige verlichting, vreselijke verlichting, helemaal geen licht. Korte bruiloften van 6 uur of driedaagse bruiloften met meer dan 30 uur fotograferen. Alleen werken of teams van maximaal 5 fotografen coördineren.

De permutaties zijn eindeloos, dus het is belangrijk voor mij om onder alle omstandigheden te kunnen leveren. Ik heb een hoge ISO en ik ben niet bang om het te gebruiken!

Als fotojournalist in hart en nieren geloof ik in zeer mobiel zijn en ik geloof dat, wanneer er iets geweldigs gebeurt voor de camera, elke opname beter is dan de perfecte opname.

Jarenlang heb ik alleen gewerkt, maar ik werk momenteel samen met mijn vrouw die mijn second shooter is, mijn stemgestuurde lichtstandaard, mijn grootste supporter en hardste criticus.

Dus laten we eens in de tas kijken, zullen we?

Foto-uitrusting

Nikon D750 (x2) – Toen ik deze camera’s voor het eerst kreeg, leken ze dun in mijn handen, maar ze zijn lichtgewicht en betrouwbaar en ik ben blij met het compromis tussen gewicht, scherpstelsnelheid en beeldkwaliteit.

Een tip die ik heb opgepikt uit mijn persdagen – ik behandel altijd alle branding op mijn camera’s en lenzen. Ik val op die manier minder op in drukte en het vermijdt het “Oh, ik heb ook een Nikon, welke instellingen gebruik je voor die prachtige foto’s?” gesprek op bruiloften.

Bovendien betalen ze me nog niet om hun merkambassadeur te zijn (Nikon, lees je dit? 🙂 ).

Nikon 35mm f/1.8 – Mijn go-to lens voor het grootste deel van de trouwdag. Ik ben nooit een pixelpeeper of bokeh fanaat geweest, dus het extra gewicht van de f/1.4 vind ik vervelend. Ik kan de ISO altijd opvoeren bij weinig licht.

Nikon 85mm f/1.8 – Ik gebruik dit veel tijdens de ceremonie of tijdens toespraken. Ik ben niet bang om dicht bij mijn onderwerpen te komen, maar soms is een beetje discretie nodig en wordt het gewaardeerd.

Gooi me op een onbewoond eiland met twee lichamen, een 35mm en een 85mm; Ik betwijfel of ik in staat zou zijn om een brand te stichten of niet te verhongeren, maar mijn fotografische behoeften zouden worden gedekt.

Nikon 50mm f/1.4 – De handige vijftig is nog steeds een van de meest veelzijdige objectieven die er zijn. Tijdens het fotograferen met twee body’s zijn 35mm en 85mm logischer voor mij, maar ik geloof dat deze lens in elke fotokit zou moeten zitten.

Nikon 80-200mm f/2.8 – Ik kocht deze lens in 2006, ik gebruikte in -30 graden weer, ik gebruikte het om straatgevechten te dekken en sport te fotograferen, deed er veel fotojournalistiek mee. Het werd gedropt, gestoten, geschud, geroerd, gedeukt, misbruikt op onvoorstelbare manieren en het werkt nog steeds. Echt een werkpaard.

Nikon 16-35mm f/4 – Dit is de meest recente toevoeging aan mijn cameratas. Het vervangt langzaam mijn Nikon 24mm f/1.4; het is geweldig voor brede foto’s van geweldige locaties of wanneer de dansvloer echt wild wordt. Ken je de regel “als je foto’s niet goed genoeg zijn, ben je niet dichtbij genoeg”? Nou, op 16mm, als ik de knoflook op de adem van mijn onderwerp niet kan ruiken, ben ik niet dichtbij genoeg.

Nikon SB-910 – Ik ben een beschikbare lichtfotograaf, dus ik wil altijd wat licht beschikbaar hebben.

Godox AD200 – Veel licht in baksteenvorm. Ik gebruik de AD200 voor off-camera licht tijdens toespraken of de receptie en af en toe om mijn eigen zon te maken tijdens fotoshoots.

Godox XT1-trigger – Ik heb dit specifieke model gekozen omdat ik af en toe een aan- en buitencameraflitser moet mixen en de XT1 stelt me in staat omo monteer er een on-camera flitser op.

Manfrotto 681b monopod – Ik gebruik dit om de AD200 te monteren die mijn vrouw hanteert tijdens de receptie, omdat het geven van je OCF een beetje extra hoogte helpt om de willekeurige schaduwen van de flitser te vermijden. Je hebt een vrouw nodig voor deze opstelling, maar als je dat gedekt hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Magmods – Omdat ze ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken zijn en me veel creatieve controle geven. Ik gebruik meestal de rasters, met af en toe een CTO of gekleurde gelmodifier.

Allerlei

Als je veel reist voor bruiloften, zoals ik, onthoud dan altijd de 4P’s: paspoort, telefoon, betaling, recepten. Als u deze gedekt heeft, kunt u elke noodsituatie doorstaan.

Muggenspray – Het is wij versus zij. Zij hebben de cijfers, maar wij hebben de chemie.

Kindle – Omdat kennis macht is. Geweldig om je hersenen groter te maken of om de tijd op luchthavens te doden. Ik lees meestal een paar boeken tegelijkertijd, afhankelijk van de stemming. Momenteel leest Gonzo, het leven van Hunter S. Thompson.

Kaarthouder – Ik gebruik een Tamrac-kaarthouder, maar elke houder die al uw kaarten dekt en die fysiek aan u kan worden bevestigd, zal dat doen. En omdat ik paranoïde ben over mijn gegevens, haal ik altijd aan het einde van de nacht alle kaarten uit mijn camera’s en bewaar ze op mijn persoon totdat ik terug ben op kantoor om te downloaden.

Op die manier, zelfs als mijn cameratas zou worden gestolen, zouden mijn beelden nog steeds veilig zijn.

Consultatiehandschoenen – Ik ben een getrainde eerstehulpverlener en ik heb in het verleden een aantal incidenten op bruiloften gehad, dus ik heb altijd handschoenen bij me. Trouwens, als je niet reanimatie getraind bent, doe jezelf dan een plezier en leer dat. Als trouwfotografen hebben we elk jaar contact met honderden of duizenden mensen. Statistisch gezien zal er vroeg of laat iets ergs gebeuren en kun je daadwerkelijk helpen.

Energierepen – Want het voeden van je trouwfotograaf is leuk, maar het gebeurt niet altijd. Een paar energierepen gedurende de dag houden me gevoed, gelukkig en altijd klaar om te schieten.

Oordopjes – Ik gebruik de Alpine MusicSafe Classic omdat ik mezelf graag hoor denken, zelfs als het feest wild wordt.

Tarp ball bungee koorden – Als je wilt spelen met off-camera flitser, maar geen spraakgestuurde lichtstandaard beschikbaar hebt, of geen lichtstandaards wilt opzetten, kun je een flitser aan veel dingen bevestigen met eenvoudige ball bungee-koorden. Verwacht wat krassen en slijtage op je flitsers als je dit doet, en minder flexibiliteit dan bij lichte standaards, maar voor hun gewicht (bijna 0), nou ja … ze zijn hun gewicht in goud waard.

Motorola TLKR T80 walkie-talkies – “Maak je klaar, de bruid komt eraan.” “Bruid, bruidegom, ga 300ft die kant op en als ik tegen je schreeuw doe je iets wilds!” “Die rand moet hoger.” “Schat, hebben we de deur op slot gedaan voordat we het huis verlieten?” “Wie heeft er scheten laten?” Want als je in een team werkt, is communicatie cruciaal.

www.vibecollector.com | @vibe.collector

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer