Voordelig carbonvezel statief voor uw camera

Er zijn veel voordelen van koolstofvezel versus aluminium statieven voor camera’s, maar ze hebben meestal een prijs.

Sommige modellen lopen in de duizenden dollars, en dat is alleen voor de benen alleen!

Manfrotto 055

Sterk, verstaile statief met snelle power lock poten voor maximale stabiliteit.

Controleer de huidige prijs

Gelukkig is hier het aanbod van betaalbare camerastatieven breder dan ooit tevoren.

Dat gezegd hebbende, val niet in de verleiding om een goedkoop koolstofvezel statief te kopen met een onherkenbare merknaam, want die zijn er ook genoeg!

Laten we de aanbevelingen eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Beste Carbon Statieven

Beeld Product Functies
shk2-table__image Manfrotto 055ONZE #1 KEUZE
 • Snelle bediening met één vinger
 • 170cm / 66.93in
 • 63cm / 24.8in
 • 2 kg / 4,41 pond
Bekijk prijs →
shk2-table__image Induro Stealth 3 ZoekertjesGROTE WAARDE
 • Bewerkte aluminium bovenplaat
 • 161.5cm / 63.58in
 • 63.5cm / 25in
 • 1,96 kg / 4,32 pond
Bekijk prijs →
shk2-table__image MeFoto KlassiekHET BESTE VOOR REIZEN
 • Gegradueerde panning schaal
 • 156,5 cm / 61,6 inch
 • 39cm / 15.4in
 • 1,4 kg / 3,1 pond
Bekijk prijs →
shk2-table__image Neewer KoolstofvezelBESTE BUDGET
 • Quick release beenvergrendeling
 • 168cm / 66,5 inch
 • 49cm / 19.3in
 • 1,54 kg / 2,5 pond
Bekijk prijs →
shk2-table__image ZOMEi Z669CBESTE MINI
 • Compact en licht van gewicht
 • 152cm / 60in
 • 38cm / 15in
 • 1,45 kg / 3,2 pond
Bekijk prijs →

1. Manfrotto 055 Onze #1 Keuze | Beste carbon fiber statief

beste koolstofvezel statief - goede maximale hoogte en bouwkwaliteit met twist locks. Goede maximale belasting.

Bekijk meer beoordelingen

Verlengd: 170 cm (66,9 inch)
Ingetrokken:
24.8 inch (63cm)
Gewicht:
4.86 pond (2kg)

Controleer de huidige prijs

Als het gaat om statieven, produceert Manfrotto zeker enkele van de beste picks die er zijn. Vooral dit Manfrotto CF-statief is iets geweldigs om te hebben, omdat het uitstekende prestaties levert zonder een flinke gewichtsstraf.

Met een gewicht van iets minder dan 5 pond (2 kg) en met een gesloten lengte van iets meer dan 2 voet (63 cm) is het 055CF-statief gemakkelijk genoeg om mee te sjouwen, omdat het je niet te veel zal belasten of je beweging ernstig zal belemmeren.

Licht als het is, zou je denken dat dit statief alleen goed is voor kleinere apparatuur. Dit is echter niet het geval, omdat het een maximale belasting van bijna 20 pond (9 kg) kan ondersteunen.

Dit is meer dan genoeg voor een full-frame DSLR met een grote lens eraan, waardoor het een uitstekend DSLR statief is voor fotografen.

(Op zoek naar een statief of standaard voor een iPhone? Raadpleeg deze handleiding.)

statief-testen

We hebben de Manfrotto 055 (bodem) eerder dit jaar getest tegen andere modellen. De kinderen vonden het ook geweldig!

De 055CF heeft drie secties die zich uitstrekken tot een volledige hoogte van iets meer dan vier voet (140 cm) met de middelste kolom naar beneden. Breid dat uit en voeg de hoogte van een hoofd toe, dan krijg je een statief waarmee je gemakkelijk hoge hoekfoto’s kunt maken of obstakels kunt verwijderen die het zicht van je camera blokkeren.

De poten van de Manfrotto 055 kunnen zeer snel worden ingezet dankzij het Quick Power Lock-mechanisme, een flip lock-systeem waarmee de gebruiker de benen kan loslaten en ze met slechts één hand veilig op hun plaats kan vergrendelen.

Als u het statief moet configureren voor moeilijke of echt lage hoekopnamen, zijn de poten van de 055CF tot tde taak. Het klikt in drie verschillende posities, dus je krijgt veel veelzijdigheid als het gaat om het positioneren van de ondersteuning.

Net als de meeste andere statieven eindigt de middenkolom van de 055CF met een 3/8″-schroef, zodat u uw camera er niet rechtstreeks op kunt aansluiten. Als zodanig wilt u een soort hoofd bevestigen, niet alleen zodat u uw camera kunt monteren, maar ook voor extra functionaliteit.

Als de ondersteuning moet worden gebruikt voor fotografie, wordt de Manfrotto XPRO magnesium balkop sterk aanbevolen.

Deze balkop is geschikt voor een maximale belasting van 22 pond (10 kg) en beschikt onder andere over een drievoudig vergrendelingsmechanisme, vetvrije beweging, een wrijvingsslot voor de bal, twee bubbelniveaus en een snelsluitingsplaat.

De middelste kolom doet ook meer dan uitschuiven en intrekken. Met een druk op de knop kan de kolom 90° worden gedraaid, waardoor u met gemak anders moeilijke topfoto’s kunt maken.

Manfrotto_055_review

Met de gespreide benen en de middelste kolom op 90 graden is macro- of ’top-down’ fotografie een fluitje van een cent.

De Manfrotto 055 wordt geleverd met een ingebouwd bubbelniveau rond de middelste kolom waarmee u uw camera zo vierkant mogelijk kunt planten, waardoor u minder nodig hebt om wonky foto’s in de post recht te zetten. Het beschikt ook over de eenvoudige linkconnector waarop u een accessoirearm kunt plaatsen die een flitser, reflector, LED-verlichting of wat dan ook kan bevatten om het gewenste beeld vast te leggen.

Zo licht en veelzijdig als de 055CF is, zijn er een paar andere koolstofvezel statieven in de huidige line-up van Manfrotto die nauw op elkaar aansluiten. Dit zijn de Manfrotto 190XPRO en de Manfrotto Befree.

De 190XPRO lijkt eigenlijk erg op de 055CF als het gaat om specificaties en is zelfs een half pond lichter. Het draagt echter niet zoveel gewicht en kan zich niet zo ver uitstrekken. De Befree daarentegen is aanzienlijk lichter en kleiner, maar is veel minder capabel dan de andere twee.

De 055CF en de 190XPRO zijn bijna identiek geprijsd, maar gezien de hogere hoogte en het zwaardere laadvermogen, overtreft de 055CF nipt de 190XPRO. De Befree daarentegen kost iets minder dan $ 320 en wordt geleverd met een balhoofd van 494. Dit statief is echter meer een toegewijde reisondersteuning, dus het is niet zo ideaal als de andere twee voor iets anders.

Wat hoogwaardige statieven betreft, behoort de Manfrotto 055 absoluut tot de beste die je kunt krijgen. Het is veelzijdig en licht genoeg om mee te nemen op wandelingen en tochten, maar is sterk genoeg om je zwaarste uitrusting te ondersteunen als dat nodig is.

Met meer dan $ 330 is de 055CF niet precies wat je goedkoop zou noemen, maar het maakt het meer dan goed met wat het kan doen en hoe duurzaam het is, dus je kunt verwachten dat je het nog vele jaren, zo niet decennia, zult blijven gebruiken.

Controleer de huidige prijs

2. Induro Stealth 3 Zoekertjes

beste koolstofvezel statief met lichtgewicht en lange pootverlengingen

Bekijk meer beoordelingen

Verlengd: 161,5 cm (63,58 inch)
Ingetrokken:
63,5 cm (25 inch)
Gewicht:
1,96 kg (4,32 lb)

Controleer de huidige prijs

Als je op zoek bent naar een zeer capabel CF-statief dat je heel lang kunt gebruiken, dan is de Induro Stealth 3 iets dat de moeite waard is om van dichterbij te bekijken.

Met een 9x geweven stealth carbon patroon, is de Stealth 3 gemakkelijk te onderscheiden van meer conventionele statieven, dus hij heeft de neiging om op te vallen. Afgezien van esthetiek is dit echter een goed gebouwde, betrouwbare tool waarmee u het meeste uit uw fotografie kunt halen.

Met slechts 4,3 pond (2 kg) is de Stealth 3 licht genoeg om mee te nemen op elke shoot. En met slechts 25 inch (63,5 cm) volledig ingetrokken en geplaatst in de meegeleverde draagtas, zal het je ook niet in de weg zitten. Als zodanig kunt u er zowat overal mee naartoe gaan zonder uw mobiliteit op te offeren.

Wat laadvermogen betreft, is de Stealth 3 een zwaar statief. Het is beoordeeld voor een maximum van 44 pond (20 kg), dus kan uw grootste camera en uw zwaarste lens erop monteren, evenals vele andere accessoires en nog steeds een grote veiligheidsmarge overhouden.

Dit statief is uitgerust met een 3/8 “schroef die zowat elke kop nodig heeft die u moet gebruiken. Als je foto’s fotografeert, zou een goed gebouwde balkop er goed bij passen, maar als video je ding is, dan passen pan-and-tilts, gimbal-koppen en andere videokop met een 3/8 “vrouwelijke draad mooi.

Met zijn poten volledig uitgerold en de middelste kolom naar beneden, meet de Stealth 3 53,5 inch (135 cm). Verleng de middelste kolom echter en je wint iets meer dan tien centimeter hoogte, zodat je eindigt met een totaal van 63,6 inch (161,5 cm). Dit moet be meer dan genoeg om u een onbelemmerd beeld van uw onderwerp te geven en u een adequaat uitkijkpunt te bieden voor het maken van opnamen met een hoge hoek.

Naast het feit dat hij royaal kan strekken, kunnen de benen van de Stealth 3 ook in drie verschillende posities worden geopend. Met deze functie kunt u uw camera gemakkelijker op zijn plaats krijgen en tegelijkertijd een extra mate van veiligheid en stabiliteit bieden. Het stelt je ook in staat om vanuit hoeken te fotograferen die anders erg moeilijk te bereiken zouden zijn.

In plaats van de gebruikelijke klapsloten die andere statieffabrikanten gebruiken, worden de poten van het statief op hun plaats gehouden door draaisloten. Helaas betekent dit dat ze meer tijd nodig hebben om in te zetten en in te trekken en dat je twee handen nodig hebt om het te doen.

Aan de andere kant zijn deze twistlocks echter erg sterk, dus je kunt verwachten dat de poten te allen tijde stevig op hun plaats blijven en je geen zorgen hoeft te maken dat ze bezwijken onder het gewicht van je uitrusting.

De koolstofvezel buizen die deel uitmaken van de poten van de Stealth 3 zijn uitgerust met rubberen mouwen voor bescherming. Deze geven je ook een betere grip en beschermen je handen tegen letsel voor het geval de ondersteuning wordt weggelaten bij zeer warm of zeer koud weer.

Net als veel andere statieven wordt de Stealth 3 geleverd met rubberen voetjes geïnstalleerd. In tegenstelling tot andere steunen, wordt het echter ook geleverd met metalen voetjes met spikes voor gebruik op een zachter oppervlak zoals gras, sneeuw of zand. De set bevat ook een moersleutel, zodat je gemakkelijk van de ene set naar de andere in het veld kunt schakelen.

De fabrikant garandeert de Stealth 3 voor vijf jaar vanaf de datum van aankoop. Maar als u uw product online registreert, wordt nog eens vijf jaar vastgeplakt aan de bestaande garantie, zodat u tien jaar dekking krijgt.

Geprijsd op ongeveer $ 430, is de Induro Stealth 3 niet bepaald de goedkoopste die je kunt krijgen. Aan de andere kant is het ook niet bankbrekend.

Trouwens, voor wat deze ondersteuning is en wat het kan doen, kun je het zien als een redelijke investering die nog lang zal blijven werken.

Controleer de huidige prijs

3. MeFoto Klassiek

beste koolstofvezel statief voor camera - statieven voor cameraliefhebbers met een goede maximale belasting en bouwkwaliteit

Bekijk meer beoordelingen

Verlengd: 61,6 inch (156,5 cm)
Ingetrokken:
15,35 inch (39 cm)
Gewicht:
1,4 kg (3,1 lbs)

Controleer de huidige prijs

Als je veel reisfoto’s maakt en een statief nodig hebt dat je niet in de weg zit, dan zou de MeFOTO Classic op je lijst met dingen moeten staan om te krijgen.

Afgezien van het feit dat dit product slechts een haar weegt van meer dan 3 pond (1,4 kg), vouwt het ook op zichzelf op, zodat het nog gemakkelijker wordt om mee te nemen. Wanneer volledig ingetrokken om in de meegeleverde reiskoffer te passen, meet de Classic 15,35 inch (39 cm) – als je iets nog compacters nodig hebt, bekijk dan dit statief van Peak Design.

Wat draagvermogen betreft is de MeFOTO Classic zeer stevig voor zijn formaat. Officiële specificaties stellen de maximale belastingslimiet op 17,6 lbs (8 kg), dus het zou zonder problemen alles moeten kunnen hijsen, van een spiegelloze camera tot een full-frame DSLR met een flinke lens.

Merk echter op dat deze MeFoto niet geschikt is voor zware ladingen, dus het is raadzaam om hem goed in de gaten te houden wanneer je een stevigere camera monteert.

Andere statieven worden meestal verkocht zonder hoofden, maar dit is er niet een van. De Classic wordt geleverd met hun hoogwaardige Q-serie balhoofd, zodat u een aanzienlijk bedrag kunt besparen. De balkop heeft drie knoppen die je een behoorlijke hoeveelheid controle geven bij het instellen voor een schot. De een controleert het pannen, de ander beheert de sleep op de bal en de laatste vergrendelt of laat de bal los.

De balkop wordt ook geleverd met een Arca Swiss quick release-systeem waarmee u uw camera gemakkelijk kunt monteren en demonteren.

Aan de andere kant, als deze balkop niet naar wens is, kunt u deze altijd verwijderen en er een monteren die u verkiest op de standaard 3/8 “schroef op de middelste kolom.

Voor iets dat iets meer dan een voet lang is wanneer het wordt ingetrokken, heeft de Classic behoorlijk wat bereik wanneer hij volledig wordt uitgeschoven. Met de middelste kolom naar beneden strekken de vijf secties zich uit tot 53 inch (134,9 cm). Door de middelste kolom helemaal naar buiten te trekken, neemt de hoogte van het statief echter aanzienlijk toe en wordt het helemaal teruggebracht tot 61,6 inch (156,5 cm).

De poten van de MeFOTO Classic worden onder controle gehouden met behulp van twistlocks. Hoewel niet zo snel als fliplocks, houden deze de benen stevig vast in de positie die u hebt ingesteld en zullen ze niet instorten of per ongeluk ongedaan worden gemaakt. Dit geeft je extra gemoedsrust, vooral als je dure spullen gebruikt.

De Classic heeft een functie die thoed is even nieuw als nuttig. Het verandert in een monopod over de volledige lengte. Dit wordt gedaan door de middelste kolom uit te trekken en een van de poten los te schroeven. Het been wordt vervolgens op de middelste kolom geschroefd om de transformatie te voltooien.

Om de Classic veilig op de grond te houden, wordt hij geleverd met metalen spikes die de standaard rubberen voetjes vervangen. Dit maakt het veel veiliger om te gebruiken op zachte grond, omdat het meer tractie biedt en de kans verkleint dat het wordt neergehaald.

Andere kenmerken van dit statief zijn: een schuimgreep op de monopod-poot voor eenvoudiger gebruik, een verzonken middelste kolomhaak waar u gewichten kunt ophangen, een geïntegreerd bellenniveau op het hoofd en een anti-rotatiefunctie die het twist-lock-systeem aanvult.

Met ongeveer $ 320 dollar is de MeFOTO Classic niet bepaald een koopjeskelder, maar het is ook niet ultra-prijzig. Toch kunt u in de verleiding komen om dit statief te vergelijken met zwaardere exemplaren in dezelfde prijsklasse. Als je merkt dat je dit doet, houd er dan rekening mee dat dit een koolstofvezel reisstatief is dat het voor jou gemakkelijk moet maken om je te verplaatsen, dus er is echt geen vergelijking.

Controleer de huidige prijs

4. Neewer Koolstofvezel

beste koolstofvezel statief met bubbelniveau en beenhoekopties. Goede maximale belasting en bouwkwaliteit

Bekijk meer beoordelingen

Verlengd: 66 inch (168 cm)
Ingetrokken:
19 inch (48,3 cm)
Gewicht:
1,54 kg (3,4 lbs)

Controleer de huidige prijs

Als je op zoek bent naar een betaalbaarder CF-statief, maar nog steeds waar voor je geld wilt, bekijk dan dit Neewer Carbon Fiber-statief.

De Neewer 66″CF verkoopt voor iets minder dan honderd dollar en heeft veel functies die te vinden zijn in statieven die veel duurder zijn.

In tegenstelling tot veel duurdere statieven wordt de Neewer 66″ CF geleverd met een balhoofd. Dit betekent dat u geen aparte hoeft te krijgen (tenzij u dat wilt), zodat u een paar dollar kunt besparen. Een meegeleverde balkop vertaalt zich ook in het feit dat je met het statief direct uit de doos kunt schieten.

De meegeleverde balkop is goed gemaakt en kan 360° draaien. Het is in staat om te pannen en beschikt over een paar bedieningsknoppen die de bal vergrendelen, evenals het panning-mechanisme op zijn plaats. Het wordt ook geleverd met een quick-release systeem waarmee u uw apparatuur gemakkelijk kunt monteren en verwijderen.

Voor poten maakt de Neewer 66″ CF gebruik van koolstofvezelbuizen met hoge dichtheid. Dit maakt het zeer duurzaam, dus het moet in staat zijn om te nemen wat je het doormaakt. Het weegt ook een miezerige 3,4 lbs (1,54 kg) en meet iets meer dan 19 inch volledig opgevouwen, dus je zou geen probleem moeten hebben om het rond te sjouwen, vooral als het in de meegeleverde draagtas zit.

De Neewer 66″ CF heeft een maximaal bereik van 66 inch (168 cm) met de kogelkop bevestigd en de middelste kolom verlengd. Ja, er zijn statieven die hoger zijn, maar voor iets dat is gemaakt voor reizen, is dit behoorlijk indrukwekkend. Bedenk ook dat dit statief krimpt tot zo’n compact formaat wanneer het niet in gebruik is, waardoor het geweldig is voor op reis.

De poten van dit statief worden op hun plaats gehouden door draaisloten in plaats van fliplocks zodat ze wat langzamer uitrollen. Maar het goede is dat twistlocks de neiging hebben om ongevalbestendig te zijn, dus er is niet veel kans dat ze ongedaan worden gemaakt, tenzij iemand ze expres losmaakt.

Een ding om op te merken is echter dat dit geen heavy-duty studiostatief is, dus je zult je uitrusting willen ontdoen van alles wat onnodig is om het gewicht laag te houden. Je zult ook de ondersteuning in de gaten willen houden en deze zoveel mogelijk niet onbeveiligd en / of onbeheerd op oneffen terrein willen achterlaten.

Dit statief kan een paar bijzondere dingen doen die veel andere camera’s niet kunnen. De poten kunnen bijvoorbeeld helemaal omhoog vouwen, zodat het verandert in een kleiner pakket dat gemakkelijker kan worden vervoerd.

U kunt de poten zelfs in drie verschillende, vooraf ingestelde hoeken klikken, zodat u de meest geschikte opstelling kunt kiezen die het beste uitkijkpunt en de meeste stabiliteit biedt. Dit zorgt voor een snelle set-up bij het doen van productfotografie met bijvoorbeeld een DIY-lichtbak.

Een van de beste eigenschappen van dit statief is dat het in iets anders kan veranderen. Door de middelste kolom te verwijderen, het been met de rubberen huls los te schroeven en die twee aan elkaar te schroeven, kun je de Neewer 66 “CF transformeren in een monopod op ware grootte die zelfs als wandelstok kan dienen als je op pad bent.

Net als elk ander statief wordt de Neewer 66” CF geleverd met rubberen voetjes. Als je echter merkt dat je op zachte grond fotografeert, hoef je niets te verwijderen om spikes te kunnen bevestigen. In plaats daarvan draai je gewoon aan de rubberen voetjes totdat de ingebouwde metalen spikes proTrude.

Wat statieven betreft, zou je moeilijk kunnen zeggen dat de Neewer 66 “CF de best beschikbare is. Aan de andere kant, voor wat het kan doen en voor hoeveel het verkoopt, krijg je eigenlijk een heel goede deal.

Dus als dit statief al uw dozen controleert, moet u niet aarzelen om er zelf een op te halen.

Controleer de huidige prijs

5. ZOMEi Z669C

beste koolstofvezel statiefpoothoek - maximale belasting

Bekijk meer beoordelingen

Verlengd: 60 inch (152 cm)
Ingetrokken:
15 inch (38 cm)
Gewicht:
1,5 kg (3,4 lbs)

Controleer de huidige prijs

Hoewel je zeker een zwaar statief kunt sjouwen tijdens het reizen, zal dit je vertragen en je uitputten. Als zodanig wil je iets lichts om je camera omhoog te houden. Zoiets als het Zomei Z669C koolstofvezel reisstatief.

Klein, licht en sterk, de Zomei Z669C is speciaal ontworpen voor reisfotografie. Met een gewicht van slechts 3,4 pond (1,5 kg) en een afmeting van slechts 15 inch (38 cm) wanneer het over zichzelf is gevouwen, is dit statief geen grote last en zou het uw mobiliteit niet significant moeten beïnvloeden.

Voor andere statieven moet je misschien apart een balhoofd kopen, maar de Z669C wordt er al mee geleverd. Dit betekent dat u wat geld kunt besparen door niet aan dit onderdeel uit te geven. Als u echter een andere kogelkop wilt, kunt u eenvoudig degene die is meegeleverd losdraaien en uw voorkeursmodel op de standaard 3/8 “-schroef monteren.

De meegeleverde kogelkop is zeer capabel en is qua laadvermogen een match voor de rest van het statief. Het heeft een aantal ingebouwde bedieningselementen, waarvan er één de bal vergrendelt (of loslaat), terwijl de andere de panning-beweging van het hoofd regelt. De kop wordt ook geleverd met een Arca Swill-type quick release-plaat, zodat u uw camera snel kunt monteren en demonteren.

Een van de dingen die de Z669C geweldig maken voor op reis, is het feit dat hij op verschillende manieren kan worden ingesteld. De poten klikken bijvoorbeeld in drie verschillende posities, zodat u hem gemakkelijk kunt aanpassen aan uw huidige opname- en / of stabiliteitsvereiste.

Klein als het is wanneer het is geconfigureerd voor opbergen, strekt dit statief zich behoorlijk uit. De vijfdelige poten en de tweedelige middenkolom werken uit tot 60 inch (152 cm) wanneer de ondersteuning volledig is uitgeschoven. Hierdoor kun je eenvoudig de hoogte inbellen die je nodig hebt voor de opname die je wilt maken.

De poten van dit statief en de middelste kolom worden op hun plaats gehouden met draaisloten. Hoewel iets langzamer te gebruiken dan fliplocks, houden deze alles heel goed in de gewenste positie, zodat u erop kunt rekenen dat de ondersteuning stabiel blijft wanneer u het instelt.

De Z669C is zeker niet het meest boertige statief dat er is, maar aan de andere kant is hij nooit ontworpen om dat te zijn. Toch is de ondersteuning vrij sterk en kan een respectabele 19 lbs (9 kg) bevatten. Met dit laadvermogen kunt u verder gaan dan kleinere spiegelloze systemen en kunt u gebruik maken van veel zwaardere DSLR’s en de lenzen die ze nodig hebben.

In tegenstelling tot veel statieven is de Z669C in staat tot een aantal trucs die hem nog nuttiger maken. Ten eerste kan de middelste kolom ondersteboven worden geïnstalleerd met behoud van instelbaarheid.

Met deze functie kun je je camera tussen de poten van het statief monteren, zodat je heel laag kunt fotograferen of creatievere hoeken kunt bedenken – het is ook geweldig voor het fotograferen van platte lay-outs.

Het verandert ook in een monopod door simpelweg het been met het merk Zomei op de schuimhuls los te schroeven en op de middelste kolom te schroeven. Als alternatief kunt u ook het hoofdplatform en de balkop rechtstreeks op het been schroeven als u iets korters nodig hebt.

Andere kenmerken van de Z669C zijn een gewichtshaak aan de onderkant van de middelste kolom om dingen stabiel te houden en intrekbare metalen spikes die ervoor zorgen dat de ondersteuning niet op zachte grond beweegt.

De kit wordt geleverd met een hoogwaardige draagtas, een stoffen etui voor de balkop en een schroefdraadknop die de monopod-poot verbindt met de middelste kolom.

De Zomei Z669C is niet iets waar je lang en hard over na hoeft te denken. Het is tenslotte een hoogwaardig CF-statief met veel van de functies die je op luxere modellen zou vinden. Trouwens, voor $ 125 is het niet bepaald bankbrekend, dus je moet vooruit komen als je besluit er een voor jezelf op te halen.

Controleer de huidige prijs

Veelgestelde vragen

Heb je een statief nodig voor landschapsfotografie?

In één woord, ja. Hoewel er veel gevallen zijn waarin u uw camera kunt vasthouden en een prachtige foto kunt maken, zijn er momenten waarop u de tijd wilt nemen. Dit geldt vooral bij weinig licht, omdat zelfs de zwakste beweging het beeld onbruikbaar kan maken.

Welke statiefhoogte is het beste?

Er is niet één statiefhoogte die “de beste” is, omdat het primaire doel van deze steunen is om uw camera op de juiste plaats te houden. Dat gezegd hebbende, helpt het echter wel om een statief met een beetje bereik te hebben, omdat het je kan helpen een onbelemmerd zicht op je onderwerp te krijgen en je meer opties te geven als het gaat om het vinden van de beste opnamehoek.

Passen statieven op alle camera’s?

De meeste camera’s hebben een 1/4″-poort met schroefdraad aan de onderkant, dus zolang een statief een 1/4″-schroef op het platform of op de kop heeft, zou het moeten passen.

Carbon Fiber Statieven | Laatste woorden

Als je je hart hebt ingesteld op het aanschaffen van een CF-statief, is het erg belangrijk dat je niet het eerste koopt wat je ziet.

Neem in plaats daarvan de tijd om onderzoek te doen terwijl je je doel definieert om er een te kopen. Dit zou je moeten helpen om je keuzes behoorlijk te beperken.

Je moet er ook een punt van maken om je bestedingslimiet in te stellen voordat je rondkijkt. Over het algemeen moet je gaan voor het beste dat je je kunt veroorloven, terwijl je wegblijft van dingen die gewoon te ver buiten bereik liggen.

Dit betekent echter niet dat u kwaliteit moet opofferen, want er zijn nu veel uitstekende maar goedkopere alternatieven beschikbaar.

Wat je ook krijgt, zorg ervoor dat je tevreden bent met je aankoop, want de kans is groot dat je statief iets is dat je nog lang zult gebruiken.

Bent u het daarmee eens? Laat het ons weten in de comments hieronder.