Wat zijn de meest gefotografeerde plekken ter wereld ?

FacebookPinterestDelen

Het delen van de schoonheid om ons heen is de droom van elke fotograaf – het idee om de natuurlijke omgeving, historische architectuur en cultuur van een locatie vast te leggen binnen één beeld kan enorm bevredigend zijn.

Met zo’n selectie van prachtige landen en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, wilt u misschien weten welke plekken de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld zijn in 2023.

In dit artikel behandelen we een breed scala aan populaire en obscure plaatsen die tijdschriftomslagen en zelfs nieuwskoppen hebben gemaakt vanwege hun schoonheid.

(Je zult ook genieten van ons artikel over wie de meest gefotografeerde persoon ter wereld is.)

Dus laten we beginnen.

Inhoudsopgave

Wat zijn de meest gefotografeerde plekken ter wereld in 2023?

Centraal Park

Central park in het voorjaar

Michald Ziekonski

Met een uitgestrekte 843 hectare weelderige buitenruimte, is het geen wonder dat het eigen Central Park van de Big Apple bovenaan vele verlanglijstjes voor fotografen staat.

Oorspronkelijk gemaakt in het midden van de jaren 1800 om tegemoet te komen aan de stijgende recreatieve belangen van de snel groeiende bevolking van New York City, was Central Park bedoeld om een rustiek, buitenlevend element te brengen in de drukte van de stad.

In feite was het eigenlijk een van de eerste openbare parken in de geschiedenis die werd ontworpen met de technieken van landschapsarchitectuur.

Tegenwoordig kunnen ambitieuze fotografen en bezoekers van buiten de stad het perfecte beeld van het prachtige natuurlijke landschap waarderen en krijgen vanaf de bank, paard en wagen of tijdens een wandeling langs een van de wandelpaden.

En er is geen tekort aan interessante functies om te fotograferen – of je nu een van de 50 sculpturen, het stadsbeeld, de voorbijgangers of wat velen de polsslag van het park noemen, wilt benadrukken: het Bethesda-terras.

De Eiffeltoren

Eiffeltoren 's nachts verlicht

Denys Nevozhai

Met zorgvuldig vervaardigde roosters en een duurzaam smeedijzeren ontwerp, is het niet verrassend hoe goed de Eiffeltoren de tand des tijds heeft doorstaan. Wonderbaarlijk voltooid in iets meer dan twee jaar, werd dit Franse monument ontworpen met esthetische aantrekkingskracht en windweerstand in het achterhoofd.

Tegenwoordig is de Eiffeltoren een van de meest populaire attracties voor algemeen toerisme en fotografie.

Het werkelijk verbluffende uiterlijk wordt om de zeven jaar behouden door een nieuwe verflaag om roest te voorkomen, zodat u de schoonheid ervan jarenlang van achter de lens kunt vastleggen.

Fotografen en bezoekers kunnen verschillende niveaus van de Eiffeltoren verkennen, waaronder de Esplanade, de eerste verdieping, de tweede verdieping en de bovenste verdieping. Op elke verdieping kunt u de algehele schoonheid van de Eiffeltoren vanuit bijna elke hoek waarderen, terwijl u ook andere gasten vastlegt die hetzelfde doen.

Je kunt ook adembenemende foto’s maken van nabijgelegen bezienswaardigheden zoals het Louvre, de Notre Dame en Montmartre, of genieten van een onberispelijke maaltijd in een restaurant met een Michelin-ster of winkelen.

 • Gerelateerd: Hoe vind ik plaatsen om foto’s bij mij in de buurt te maken?

Buckingham Palace

Buckingham palace met gele bloemen

Ferdinand Sthr

Vol geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1760, heeft de rijke historische en architecturale aantrekkingskracht van Buckingham Palace ertoe geleid dat het een van de meest gefotografeerde plaatsen op aarde is geworden.

Hier kunnen bezoekers er trots op zijn om de residentie van de koning en de plaats waar verschillende koninklijke vieringen te vinden zijn, terwijl ze de enorme arbeid waarderen die in dit werkende paleis gaat.

Terwijl fotografie is verboden binnen de State Rooms, kunt u foto’s maken van de Paleistuin tot hartenlust.

Degenen met een artistiek oog kunnen boeiende uitzichten op de King’s Guard aan het werk hebben in hun kenmerkende rode en zwarte uniformen, evenals prachtige bezienswaardigheden van de indrukwekkende Buckingham Palace Garden. T

De tuin beslaat bijna 40 hectare en is de perfecte plek om de natuurlijke schoonheid van Engeland vast te leggen of te genieten van vogels kijken.

Suikerbroodberg

Suikerbroodberg in de schemering oranje luchten

Claudio Mota

Gelegen in het hart van Rio de Janeiro, is de geologische complexiteit en schoonheid van Sugarloaf Mountain de droom van een fotograaf.

Met een hoogte van bijna 400 meter kan dit prachtige natuurlijke gezicht ’s nachts en overdag een geweldig verhaal aan je foto’s toevoegen – hoewel de lokale bevolking je zal aanmoedigen om de ongeëvenaarde zonsondergang hier te fotograferen, zodat je de warme pracht kunt waarderen die het aan de stad schenkt.

Of je nu wilt verkennen en foto’s wilt maken vanaf een kabelbaan of rond de basis wilt lopen om dit visuele meesterwerk te bewonderen, het is gemakkelijk te begrijpen waarom Sugarloaf Mountain een van de meest gefotografeerde plaatsen is die je je kunt voorstellen.

 • Wie is de bekendste natuurfotograaf?

De piramides van Gizeh

PiramidesofGize

Jozua Michaels

De drie piramides van Gizeh dateren uit de vierde eeuw na Christus en symboliseren het meest weelderige en krachtige tijdperk van het oude Egypte.

Inbegrepen in de zeven wereldwonderen, zijn de piramides gemakkelijk een van de meest gefotografeerde plaatsen op de planeet. Gelegen in het Gizeh-complex, geven deze spectaculaire piramides toeschouwers en bezoekers een kijkje in de plaats waar farao’s ooit rondzwierven.

Omdat ze door de mens zijn gemaakt, brengt het persoonlijk zien van de piramides en het vastleggen van hun indrukwekkende gestalte in foto’s een echt diep gevoel van bewondering en respect.

Dus of je ze nu wilt vastleggen tijdens het rijden op een kameel of te voet wilt verkennen, de piramides van Gizeh leveren het magische landschap waar elke fotograaf op hoopt.

Amboseli Nationaal Park

Amboselili National Park met bergen en bomen

Sergej Pesterjev

Op weg naar Oost-Afrika, en meer specifiek Kenia, moeten we hulde brengen aan het Amboseli National Park.

Een van de meest iconische bestemmingen van Kenia, bezoekers kunnen op elk moment van het jaar rondslingeren en genieten van een echte wilderniservaring in de aanwezigheid van olifanten, luipaarden, cheeta’s, leeuwen, zebra’s, krokodillen en meer.

Naast fotografie zijn andere sterk aangemoedigde parkactiviteiten vogels kijken, kamperen, wandelen en genieten van het landschap van het volgende niveau.

Dus als je ooit hebt gefantaseerd over werken voor Nat Geo, probeer dan een aantal ongelooflijke foto’s te maken van de dieren in het wild en vijf unieke habitats die deel uitmaken van Amboseli National Park.

Antarctica

Antartica pinguïns en ijsberg

Dylan Shaw

Hoewel we veel specifieke plekken zullen behandelen die deel uitmaken van de meest gefotografeerde plaatsen op aarde, zullen we ook enkele bredere suggesties doen, zoals Antarctica.

Met klimaatverandering die een serieus gevoel van urgentie veroorzaakt, zijn mensen meer geïnteresseerd in een bezoek aan Antarctica dan ooit tevoren.

Hoewel mariene biologen en ecologen Antarctica al lang bezoeken, is het de afgelopen tijd alleen maar een populairdere plek geworden voor niet-wetenschappers om veilig te bezoeken – met een snelle toename van het toerisme tussen 2010 en 2020.

Hier kunnen fotografieliefhebbers pinguïns, orka’s, zeeluipaarden en vliegende zeevogels in al hun winterse glorie laten zien.

Daarnaast heb je vast wel eens gehoord van het Noorderlicht in IJsland, maar wist je dat Antarctica ook Aurora’s heeft?

Aurora’s op Antarctica zijn niet anders dan aurora’s in het Noordpoolgebied, maar zijn minder bekend en minder waargenomen door mensen.

Experts raden aan om de koudste en droogste plek op aarde te bezoeken tijdens de Antarctische zomer, die duurt van november tot maart.

 • Gids voor IJsland landschapsfotografie
 • Hoe het noorderlicht te fotograferen

Liberty Eiland

Liberty Island op mistige dag

Michelle Oude Maatman

Als je een training wilt doen tijdens een bezoek aan de grootste bezienswaardigheid van Amerika, zoek dan niet verder dan het Vrijheidsbeeld van Liberty Island.

Met 377 stappen van de lobby naar de kroon, is het Vrijheidsbeeld ongetwijfeld een van de meest gefotografeerde dingen, in een van de meest gefotografeerde steden, ter wereld.

Symboliserend voor de Amerikaanse vrijheid en een nieuw hoofdstuk voor immigranten van over de hele wereld, is dit geschenk uit Frankrijk meer dan 300 voet lang, waardoor het echt een lust voor het oog is.

Of je nu de details van het gezicht van het beeld wilt benadrukken, de 11-point kroon, of leg Liberty City en de haven van New York vast, het is niet moeilijk om te zien waarom Liberty Island een van de meest gefotografeerde locaties ter wereld is.

 • Wie zijn de bekendste portait fotografen?

Taj Mahal

Taj Mahal op helderblauwe dag

Jovyn Chamb

Een van ’s werelds meest architectonisch indrukwekkende en geschiedenisrijke plaatsen ter wereld is het mausoleum van India, de Taj Mahal. Om deze reden is het ook een van de meest gefotografeerde locaties ter wereld.

Dit majestueuze wonderland, dat een ideale balans tussen schoonheid en functie is, dateert uit de jaren 1600 en was bedoeld om een van de vrouwen van de keizer te herdenken.

Tegenwoordig kunnen bezoekers al zijn schoonheid in zich opnemen door een wandeling te maken door de kleine walkaway rond het reflecterende zwembad, waardoor fotografen de pracht van het mausoleum van veraf kunnen vastleggen en tegelijkertijd het prachtige spiegelbeeld in het zwembad kunnen laten zien.

Gasten kunnen ook door de zalen van het interieur zwerven terwijl ze de luxe van de hoge plafonds en meer dan 35.000 vierkante meter van uitmuntendheid waarderen.

 • Wat zijn ’s werelds beroemdste foto’s?

Uluru

meest gefotografeerde site Australië - Ulururu

Meg Jerrard

Geadverteerd als de beste plek om jezelf onder te dompelen in het levende, ademende culturele landschap van Australië, Uluru is nog een van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld.

De thuisbasis van verschillende fascinerende rotsformaties en blikwaardige vergezichten, bezoekers kunnen herinneringen aan hun reis vereeuwigen door foto’s te maken van het adembenemende uitzicht vanaf de wandelpaden terwijl ze de tijd nemen om na te denken en de schoonheid van de natuur te waarderen.

Gasten kunnen ook getuige zijn van de ongelooflijke kleurveranderende transformaties van de rotsformaties, mogelijk gemaakt door elke zonsondergang en zonsopgang, wat ongetwijfeld een van de meest legendarische bezienswaardigheden in Uluru is.

En profiteer van een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden hier die specifiek is gewijd aan het vangen van het beste uitzicht op de zonsondergang tijdens een picknick met geliefden – Kata Tjuteen.

Het Louvre Museum

Louvre meest gefotografeerde site in Parijs

Michael Fousert

Frankrijk is ongetwijfeld de thuisbasis van enkele van de mooiste plekken ter wereld. Naast de Eiffeltoren is het Louvre een andere kanshebber voor een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld.

Gemakkelijk een van de meest bezochte musea ter wereld, deze iconische locatie herbergt niet alleen enkele van de beste kunstwerken ter wereld in het interieur, maar dient ook als een onberispelijke buitenvertoning van puur architectonisch wonder, waaronder gotische, Franse renaissance en modernistische stijlen onder anderen.

Gasten kunnen genieten van museumhoogtepunten, waaronder het persoonlijk zien van de Mona Lisa terwijl ze genieten van de residentie van voormalige Franse royalty’s.

Of je nu van veraf de schoonheid ervan in je opneemt, op de wandelpaden springt of een pauze neemt in de rustgevende tuinen, je kunt je fotografieportfolio gemakkelijk uitbreiden terwijl je geniet van de reis van je leven.

 • Wie zijn ’s werelds beroemdste fotografen?

Andere populaire locaties om over de hele wereld te fotograferen

nacht hemel roze groen geel man silhouet

Greg Rakozy

Hoewel we een reeks van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld hebben behandeld, hebben we nauwelijks het oppervlak bekrast!

Er zijn honderden andere landen en plaatsen om te verkennen die al je zintuigen zullen prikkelen, dus we zullen hieronder nog een paar plekken noemen die perfect zijn voor reisfotografie.

Welke landen zijn de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld?

 • Chili
 • Griekenland
 • IJsland
 • Indonesië
 • Ierland

Wat is de meest gefotografeerde plaats in de Verenigde Staten?

 • New York City – de thuisbasis van moderne en hedendaagse kunst, evenals Niagara Falls, het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building, het is geen wonder waarom het bovenaan de lijst staat.
 • Walt Disney Wereld – dit kindvriendelijke resort trekt bezoekers van over de hele wereld en is een andere kanshebber voor de meest gefotografeerde plek in de VS.
 • Washington D.C. – De thuisbasis van de hoofdstad van het land en verschillende neoklassieke monumenten, Washington, D.C. is begrijpelijkerwijs een andere vaak gefotografeerde stad in de VS.

Wat is de meest gefotografeerde plek in Australië?

Uluru – Met een reeks even complexe en prachtige rotsformaties, is het geen geheim waarom we het op onze lijst hebben opgenomen!

Groot Barrièrerif —het is moeilijk om aan Australië te denken en niet meteen aan het Great Barrier Reef. Dit fascinerende koraalrifsysteem is de thuisbasis van meer than 400 soorten koraal en 1.500 soorten vissen die allemaal de moeite waard zijn om te vangen en in te lijsten.

Vuurtoren van Cape Byron – Deze charmante vuurtoren dateert uit 1899 en vertegenwoordigt een belangrijk onderdeel van de Aboriginal Australische geschiedenis. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de uitgebreide Aboriginal-geschiedenis, terwijl ze ook worden opgeleid over scheepswrakken en een ongeëvenaard uitzicht op Byron Bay ervaren.

Wat is het meest gefotografeerde gebouw ter wereld?

De Eiffeltoren – De Eiffeltoren is ongetwijfeld een van de meest gefotografeerde gebouwen op aarde en staat op nummer één van verschillende bronnen, daarom hebben we het ook in onze lijst opgenomen.

Big Ben In de volksmond aangeduid als de Big Ben, heeft de opmerkelijke klokkentoren van de Houses of Parliament wijzerplaten die ’s nachts oplichten, waardoor ze een magisch gezicht zijn dat elke fotograaf wil vastleggen.

Het Louvre Museum – Het Louvre Museum is een andere must-see voor fotografen met zijn harmonieuze mix van architecturale stijlen buiten en kunst van wereldklasse binnen.

Wat is de meest gefotografeerde stad ter wereld?

New York City — geen verrassingen hier! NYC is altijd opgenomen in de meest gefotografeerde steden ter wereld omdat het de thuisbasis is van Central Park en het Empire State Building.

Istanboel – Met een geschiedenis die verschillende culturen omspant, is Istanbul in Turkije een van de meest gefotografeerde steden ter wereld.

Rome — Rome, de thuisbasis van het historische Colosseum, is een andere hotspot voor fotografen en een populaire toeristische bestemming. Het is misschien wel de meest gefotografeerde stad ooit.

Wat zijn de meest gefotografeerde natuurlijke plekken ter wereld?

Lofoten Eilanden – Misschien wel een van de mooiste plekken ter wereld, de Noorse archipel die bekend staat als de Lofoten-eilanden is een van de beste plaatsen om een eersteklas stoel voor het noorderlicht te krijgen.

Patagonië – Op de kruising van Chili en Argentinië ligt Patagonië. Vol met ongelooflijke bergtoppen, ijsvelden en gletsjers, dit landschap is waar alle fotografen van dromen.

Antarctica – Antarctica is de koudste plek op aarde en herbergt enkele van de mooiste landschappen en dieren in het wild, waardoor het een andere vaak gefotografeerde plek is.

Wat is het meest gefotografeerde hotel ter wereld?

Kasteel Frontenac – Canada is de thuisbasis van dit wereldberoemde gebouw, dat wordt beschouwd als het meest gefotografeerde hotel op aarde. En met elementen van Italiaanse en Victoriaanse architectuur is het een opmerkelijk onderdeel van het stadsbeeld van Quebec.

Plaza Hotel – Meer dan 100 jaar oud, New York’s eigen Plaza Hotel is nog een van de meest gefotografeerde hotels ter wereld. Gasten zullen de pracht van het ontwerp waarderen en op slechts enkele minuten van high-end warenhuizen zoals Barney’s.

Titanic Deluxe Golf Belek —Gelegen net naast de rivier de Beşgöz, het uitzicht op de waterkant en de structurele schoonheid van de Titanic Deluxe Golf Belek maken het een paradijs voor fotografen.

Wat is het meest gefotografeerde huis ter wereld?

Monticello – De thuisbasis van de voormalige Amerikaanse president Thomas Jefferson, Monticello’s neoklassieke stijl en indrukwekkende achtergrond maakt het de ideale plek voor zowel historici als fotografen.

Krom huis van Polen – Dit sprookjesachtige huis werd gebouwd in 2004 en heeft een verwrongen, op kinderboeken geïnspireerd ontwerp dat bovenaan de bucketlist van veel fotografen staat.

Stahl Huis – Gebouwd in de late jaren 1950, maken de ligging en locatie van deze moderne structuur aan de oceaan in de Hollywood Hills het een iconische, vaak gefotografeerde bestemming.

Laatste woorden

Het valt niet te ontkennen dat er over de hele wereld duizelingwekkende bestemmingen zijn.

Of u nu op zoek bent naar een unieke architecturale stijl of gewoon hoopt de natuurlijke schoonheid van het gebied te vangen, dit artikel over de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld maakt het gemakkelijk om te beginnen met het plannen van uw volgende vakantie en fotografieproject.

Wat is het meest gefotografeerde herkenningspunt van jouw stad? Of is er een meest gefotografeerde site in uw stad? Laat het ons weten in de comments.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer