Welke rekwisieten heb je nodig voor newbornfotografie? (+ Veiligheidstips)

Pasgeborenen zijn een prachtig onderwerp, maar dat betekent niet dat ze niet uitdagend zijn.

Elke pasgeboren fotograaf ervaart enige moeite om diversiteit aan zijn foto’s toe te voegen, vooral in het begin.

Rekwisieten zijn een geweldige manier om dit op te lossen. Of ze nu origineel, tijdloos, leuk of sentimenteel zijn, ze helpen je verschillende stemmingen te bereiken.

Dat gezegd hebbende, moet u rekening houden met enkele zaken zoals veiligheid, comfort en grootte.

Hier is een gids om u te helpen bij het vinden en kiezen van geweldige foto-rekwisieten voor pasgeboren fotografie .

Inhoudsopgave

10 essentiële rekwisieten voor pasgeboren fotografie voor uw volgende fotoshoot

Als je op het punt staat om uit te gaan voor je eerste newborn fotoshoot, of als je dit al jaren doet, maar je merkt dat je nieuwe ideeën mist, dan zijn deze tips iets voor jou.

1. Babymeubels

Babyformaat meubels zijn geweldig in foto's als pasgeboren fotografie rekwisieten.

Bron: Dominic Ong

Het plaatsen van een pasgeboren baby op gewone meubels kan goed zijn voor bepaalde effecten, zoals het geven van een gevoel van proportie.

Meubels van speciale grootte zullen de baby echter aanvullen in plaats van dat deze verdwaalt in de foto.

Bovendien zorgen de meeste dingen die klein zijn ervoor dat we ‘awwwww’ gaan. Kijk maar hoe mensen reageren op de sok of schoen van een baby. Nou, hetzelfde gebeurt met banken, bedden of zitzakken.

Omdat dit niet iets is dat iedereen in huis heeft, zal de opname van kleine meubels de babyfoto’s des te unieker en professioneler maken.

2. Textiel

Je kunt meerdere rekwisieten voor pasgeboren fotografie maken van stoffen en textiel om unieke foto's te maken.

Credit: Harry Grout

Of het nu gaat om een wrap, een deken of nepbont, je moet een breed scala aan materialen hebben om uit te kiezen bij het instellen van je babyfoto’s.

Ze kunnen naar beneden worden geplaatst om het oppervlak te verzachten waar u de pasgeborene positioneert. Je kunt bijvoorbeeld van een houten krat een gezellig imitatiebontnest maken.

Je moet de baby nooit neerleggen zonder een stof die hem beschermt, omdat harde materialen de huid kunnen beschadigen.

Je kunt ze ook gewoon gebruiken om de baby te bedekken. Vergeet niet dat baby’s zich graag warm en beschermd voelen.

Speel met kleuren en patronen om de foto’s leuk en levendig te maken, of houd het neutraal als er meer elementen zijn en je het er niet te druk uit wilt laten zien.

Tot slot kun je deze stoffen ook gebruiken voor het inbakeren van de baby. Dit is niet alleen een natuurlijk iets voor elke pasgeborene, maar het zal je ook helpen om ze gepositioneerd en stil te houden voor de foto. Inbakerdoeken als een pasgeboren fotografie-rekwisiet worden ook zeer gevraagd door ouders.

3. Kostuums

Gekostumeerde babyfoto's zijn een geweldig gebruik van rekwisieten voor pasgeboren fotografie.

Bron: Gigin Krishnan

U kunt een nieuwe foto’s makengeboren in gewone kleding… Maar waarom zou je als je een schattig kostuum kunt gebruiken?

Laten we eerlijk zijn, verkleden is leuk. Daarom zijn feestdagen als Halloween of Carnaval zo leuk.

In tegenstelling tot volwassenen kunnen pasgeborenen zich elke dag van het jaar verkleden, vooral op de dag van hun fotosessies.

Het hebben van een aantal kostuums in de buurt kan variatie geven aan je foto’s terwijl je je onderwerp verbetert. Het is het beste als het kostuum niet het hele lichaam hoeft te bedekken.

Strikken, hoofdbanden of kronen werken ook geweldig als rekwisieten voor pasgeboren fotografie, omdat je ze bij de meeste pasgeborenen kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over de juiste maat.

Zorg er ook voor dat je een aantal genderneutrale kostuums bij de hand hebt. Niet elke ouder wil bijvoorbeeld zijn dochtertje als ballerina of zijn jongen met een stropdas.

Het hebben van zoiets als konijnenoren of insectenantennes zijn items die voor alle baby’s werken.

4. Familieschatten

Familie erfstuk schatten kunnen worden gebruikt in foto's als pasgeboren fotografie rekwisieten.

Bron: Jake Ryan

Houd er rekening mee dat je niet elk rekwisiet voor de fotosessie hoeft te leveren. Door de familie te vragen om een aantal van hen te verstrekken, worden de foto’s persoonlijk en krijgen ze emotionele waarde.

Probeer de nieuwe dingen te gebruiken die ze kochten toen ze in verwachting waren, of de leuke en gekke cadeaus die ze voor de pasgeborene kregen.

Vooral ontroerend op pasgeboren foto’s is het gebruik van familieschatten. Dit kunnen een aantal dingen zijn – een deken gehaakt door een familielid, bijvoorbeeld, of een verhalenboek dat toebehoorde aan een van de ouders die ze nu aan de baby zullen voorlezen.

Het kan ook een schat zijn die van de grootouders is geërfd, of gewoon iets dat de familiewaarden of de persoonlijkheden en hobby’s van de ouders weerspiegelt.

Wat het ook mag zijn, het toevoegen aan je pasgeboren fotografie-rekwisieten moet worden gedaan met zorg en respect voor het item en de betekenis die het voor het gezin heeft.

5. Seizoensartikelen

Seizoensgebonden rekwisieten voor pasgeboren fotografie zijn gemakkelijk te vinden.

Bron: Valeria Zoncoll

Iets dat altijd een hit is en een vleugje plezier toevoegt aan de fotoshoot, is het creëren van een seizoensbeeld.

Dit kan te maken hebben met de tijd van het jaar, een vakantie of zelfs het sterrenbeeld van de baby. Dit is het perfecte moment om creatief te worden, omdat het helemaal fris kan zijn.

Sommige klanten willen misschien een seizoensbeeld hebben dat niet gerelateerd is aan de tijd van het jaar waarin u het doet. Misschien is het november, maar ze willen een beetje cupido om het jaar erna als Valentijnsdagkaart te gebruiken.

Soms wordt het gebruik van seizoensgebonden rekwisieten voor pasgeboren fotografie het hele thema van de shoot. Je kunt twaalf seizoensfoto’s maken, zodat de ouders er een kalender van kunnen maken en het hele jaar door naar hun pasgeborene kunnen kijken.

6. Leden van het gezin

Familieleden kunnen in foto's worden gebruikt als rekwisieten voor pasgeboren fotografie.

Bron: Dominic Ong

Niet alle rekwisieten van fotografen hoeven objecten te zijn – en het opnemen van andere familieleden in je babyfotoshoots is een manier om ze naar een hoger niveau te tillen.

Of dit nu de ouders, de broers en zussen of zelfs de harige leden zijn, dit is een prachtige manier om de pasgeborene te verbeteren met alle liefde die hem / haar omringt.

Een nieuwe baby maakt deel uit van een heel gezin en ondanks dat ze het hoofdonderwerp zijn, zijn sommige foto’s met andere familieleden een perfecte manier om de fotoshoot te voltooien.

  • 18 zuster fotoshoot ideeën thuis en buiten

7. Kratten, manden en andere opbergartikelen

Probeer een mand of zitzak als je op zoek bent naar rekwisieten voor pasgeboren fotografie.

Krediet: Pixabay

Kratten, manden, emmers, zitzakken… Elk van deze moet deel uitmaken van uw voorraad rekwisieten voor pasgeboren fotografie; ze zijn een must-have. Ik weet zeker dat je ze in het portfolio van elke pasgeboren fotograaf hebt gezien, omdat ze zo’n hit zijn.

De baby op of in een houten bench, een geweven mand of zelfs een vintage koffer leggen is een klassieker die je niet mag missen.

Je kunt er natuurlijk je eigen touch aan geven. Vind originele voorwerpen in tweedehandsmarkten of kringloopwinkels. Probeer ze te schilderen of te bedekken met een bepaald ontwerp – alles wat je maar kunt bedenken om je te onderscheiden van andere fotografen.

Je moet er wel voor zorgen dat het veilig is voor de pasgeborene en dat het groot genoeg is om ze comfortabel te passen. Voeg wat kussens en dekens toe om harde randen, splinters, enz. Te voorkomen. Zorg er wel voor dat deze de ademhaling van de baby niet verstoren.

Je kunt ze ook gebruiken als decordecoraties op de achtergrond en je fotografie-rekwisieten variëren om originaliteit van de ene foto naar de andere toe te voegen.

8. Opgezette dieren

Zacht speelgoed is een must have toevoeging aan babyfotoy.

Bron: Adam Szabo

Opgezette dieren zijn een ander klassiek fotoprop, maar in tegenstelling tot kratten kunnen deze veel meer zijn dan een decoratie. Meestal zijn dit een van de eerste cadeautjes die een baby krijgt.

Het zal waarschijnlijk hun eerste ‘beste vriend’ worden, dus een foto van hen kan een herinnering zijn die emotionele waarde zal blijven toevoegen naarmate de tijd verstrijkt. Je kunt dit altijd het hele jaar door herhalen en mijlpaalsessies maken.

Je bent vrij om er een mee te nemen uit je voorraad fotografie-rekwisieten als je een specifiek beeld in gedachten hebt. Maar vaker wel dan niet, gebruik je er een van de familie.

9. Accessoires

Gebruik bij pasgeboren fotografie accessoires om interessante foto's te maken.

Bron: _drz_

Kledingstukken en kostuums zijn niet de enige dingen die je kunt gebruiken om pasgeborenen te verkleden. Eigenlijk is het een beetje ingewikkeld om ze continu te veranderen.

Daarom zijn accessoires erg handig om wat persoonlijkheid toe te voegen aan hun verjaardagspak, of de effen luier.

Je kunt hoofdbanden, hoeden, gebreide schoenen, noem maar op, gebruiken. Deze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, dus je kunt ze talloze keren veranderen om wat variatie aan je foto’s te geven.

In veel gevallen zal de familie deze rekwisieten graag leveren. Ze zullen er waarschijnlijk een paar hebben die door oma zijn gebreid of door goede vrienden zijn geschonken.

Als je je eigen stoffen meeneemt naar de sessie, zorg er dan voor dat alle stoffen zacht zijn en dat alles gewassen is.

10. Hulpprogramma’s

Houd je tas gevuld met de benodigdheden bij het maken van babyfotografiefoto's.

Bron: _drz_

Rekwisieten zitten niet altijd in beeld. Soms heb je ook wat handige items achter de schermen nodig om je fotosessie soepel te laten verlopen.

Je zou kunnen overwegen om wat babydoekjes en een of twee luiers bij de hand te houden. Ja, de ouders hebben al deze dingen ook bij zich, maar het is beter om veilig te zijn dan sorry.

Als ze niet genoeg meenamen, als ze de tas vergaten omdat ze opgewonden waren en wat onconventionele dingen moesten inpakken… je weet maar nooit.

Kleine kussens zijn een andere must. Deze kunnen worden gebruikt als een rekwisiet om het beeld te versieren, om de baby te poseren of om dingen op hun plaats te houden.

Als een mand bijvoorbeeld te diep is, leg dan een kussen om de ruimte te vullen en bedek het vervolgens met de deken die je voor de foto hebt gekozen voordat je de pasgeborene erop legt.

En tot slot, stands en klemmen. Het laatste wat je wilt is dat er iets valt en de baby pijn doet. Alles wat u in uw fotografie-opstelling gebruikt, moet dus veilig worden gepositioneerd en aangedraaid , bijvoorbeeld de achtergrondstandaard, diffusers en reflectoren.

Veiligheidstips voor rekwisieten voor pasgeboren fotografie

Zelfs de eenvoudigste rekwisiet voor pasgeboren fotografie kan een verbluffend effect creëren op pasgeboren foto's.

Bron: Isaac Quesada

Pasgeboren baby’s zijn een van de meest delicate onderwerpen waar een fotograaf ooit mee te maken heeft gehad. Als gevolg hiervan is veiligheid een topprioriteit voor pasgeboren fotografie.

Van flits die hun ogen pijn kan doen tot rekwisieten die gevaarlijk zijn, je moet heel voorzichtig zijn als je een fotoshoot voor pasgeborenen plant.

Gebruik zachte materialen

Deze tip is een beetje een no-brainer. Zelfs als dit je eerste newborn fotosessie is, weet je waarschijnlijk al dat alles wat voor baby’s is gemaakt, is gemaakt van zachte materialen (denk aan fleecedekens, knuffelig knuffels, enz.).

Er is dus geen reden waarom je deze regel niet zou volgen met je pasgeboren fotografie-rekwisieten. Pasgeboren baby’s hebben een gevoelige huid en je moet ervoor zorgen.

Wat betreft welke stof het beste is voor newbornfotografie, kies een wrap die superzacht en rekbaar is (4-weg stretch is het beste), zoals jersey of t-shirtstof.

Gebruik hypoallergeen

Ik weet dat dit misschien overdreven klinkt, omdat niet elke ouder op zoek is naar kussens, wasmiddel, zeep en andere babyartikelen die strikt hypoallergeen zijn.

Ja, dat is oké voor de ouder, omdat ze hun baby kennen en wat ze zonder problemen kunnen gebruiken.

Je zult echter niet te maken hebben met één baby die je perfect kent. Je gebruikt je foto-rekwisieten met verschillende pasgeborenen en elk van hen kan verschillende behoeften hebben.

Een zachtere stof die geen enkel probleem veroorzaakte bij deze pasgeborene, kan een allergische reactie op een andere geven. Het is het beste om aan de veilige kant te blijven met je pasgeboren fotografie-rekwisieten en zoveel mogelijk hypoallergene zepen en stoffen te gebruiken.

Blijf dicht bij de grond

Probeer zo dicht mogelijk bij de grond te blijven tijdens fotosessies voor pasgeborenen. Bouw je set op de grond wanneer dit mogelijk is, wat geen probleem zou moeten zijn omdat het fotograferen van baby’s van de bovenkant is een geweldige hoek.

Gebruik dan rekwisieten die niet te hoog zijn, vooral als de baby er bovenop gaat zitten en niet erin (zoals bijvoorbeeld bij een zitzak).

Op deze manier, als de baby begint te bewegen of te rollen, is er geen risico dat ze kunnen vallen en gewond raken.

Als de grond niet ideaal is en je wilt op een bank of bed schieten, probeer dan de baby ver van de rand te houden. Leg ook veiligheidskussens rond en laat je assistente en de ouders de baby in de gaten houden.

Zorg ervoor dat alles stevig is

Als je rekwisieten gaat gebruiken die de baby vasthouden, zorg er dan voor dat ze stevig genoeg zijn. Als je bijvoorbeeld een vintage houten kist gebruikt die je op een rommelmarkt hebt gevonden, zorg er dan voor dat het hout nog in goede staat is.

Ook moeten je statieven, achtergrondstandaards en andere fotografie-uitrusting sterk en stevig zijn ingesteld om te voorkomen dat er iets valt of de set destabiliseert.

Houd de baby comfortabel

Comfortabele rekwisieten voor pasgeboren fotografie zijn de sleutel. Probeer eens een deken of zitzak.

Credit: Svetografie

De belangrijkste regel is dat de baby altijd op de eerste plaats komt. Het maakt niet uit hoe mooi iets is; als het niet veilig of comfortabel is, laat het dan weg uit je newborn fotosessie.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw foto-rekwisieten en het positioneren van het onderwerp. Plaats de pasgeborene niet in een prop die te klein is of waarvoor ze onnatuurlijk moeten buigen.

Als u een inbakerdoek gebruikt, zorg er dan ook voor dat deze niet te strak of beperkend is voor de bloedsomloop of ademhaling van de baby.

Temperatuur is ook essentieel voor het welzijn van een pasgeboren baby, dus wees op je hoede om de kamer comfortabel te houden en ze niet te overdressen of te weinig aan te kleden.

Het is duidelijk dat als je thuis een babyfotoshoot doet, je hun dingen veel gemakkelijker kunt besturen dan wanneer je in een studio of buiten bent, dus plan dienovereenkomstig.

Babyproof

Zorg ervoor dat al je pasgeboren fotografie rekwisieten babyproof zijn. Gebruik niets met scherpe randen.

Houd alles in de gaten dat giftig kan zijn als ze erop zuigen en vermijd foto-rekwisieten met kleine stukjes die per ongeluk kunnen worden ingeslikt.

Wassen, wassen, wassen

Was dingen altijd voordat je ze gebruikt, ongeacht of ze nieuw of tweedehands zijn.

Was ze vervolgens tussen de fotoshoots door. Gebruik nooit een deken of een kledingstuk dat sinds de laatste newborn fotografieshoot niet meer is gewassen.

Hetzelfde geldt voor harde materialen: ontsmet oppervlakken en speelgoed, zelfs als ze er niet vies uitzien. Hygiëne is de sleutel tot het houden van een veilige omgeving voor een pasgeboren baby.

Haal de ouders aan boord

Gebruik nooit een fotoprop die de ouders zorgen baart of hen een ongemakkelijk gevoel geeft. Als ze denken dat de baby gewond kan raken of als ze het niet eens zijn met iets dat je doet, doe het dan gewoon niet.

Om dit soort situaties te voorkomen die je ter plekke kunnen afschrikken, is het belangrijk om een vergadering te hebben en het eens te worden over het actieplan. Laat ze hun rekwisieten meenemen en kies uit je collectie.

Blijf openstaan voor hun zorgen en beantwoord hun twijfels. Het is tenslotte hun baby, en als het hun eerstgeborene is, zullen ze nog steeds leren over wat goed zou kunnen zijn of niet.

Wees altijd behulpzaam en beleefd, maar blijf professioneel en wees duidelijk over je creatieve kijk. Succesvolle newborn fotografie draait om het vinden van die balans.

Blijf alert

Het maakt niet uit hoeveel aandacht je in je rekwisieten steekt, ongelukken kunnen gebeuren. Om het risico tot een minimum te beperken, moet u zich altijd bewust zijn van plotselinge bewegingen.

Hoewel de meeste baby’s pas rond de leeftijd van 4 maanden zelfstandig beginnen te rollen, kunnen zelfs baby’s die pas geboren zijn, glijden of rollen op ongelijke of onbeveiligde oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan een zitzak – het verschuivende oppervlak kan instabiel zijn voor de pasgeborene.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van je newborn fotografie rekwisieten en blijf alert tijdens de shoot.

Zoek ook naar eventuele tekenen van de baby die je kunnen waarschuwen dat ze zich ongemakkelijk voelen en repareer wat het ook is dat het veroorzaakt.

Vraag je assistente en de ouders om hulp in deze kwestie. Soms kun je afgeleid raken door het licht of de compositie, en het hebben van extra ogen voor veiligheid is nooit een slechte zaak.

Waar kopen fotografen hun pasgeboren fotografie-rekwisieten?

Pasgeboren foto's rekwisieten kunnen seizoensgebonden zijn, bijvoorbeeld met een kerstthema.

Krediet: Anna_Om

Er zijn veel plaatsen waar je rekwisieten kunt krijgen voor pasgeboren fotografie. Houd er rekening mee dat u generieke rekwisieten kunt krijgen waarvan bewezen is dat ze een succes zijn, en ook enkele originele die u kunnen helpen uw persoonlijke stijl te ontwikkelen.

Laten we eens kijken naar enkele keuzes van waar je beide soorten fotografie-rekwisieten kunt kopen en kunt beginnen met het opbouwen van je voorraad.

  • Gespecialiseerde winkels. Deze zijn geweldig omdat ze mooie dingen hebben die ongewoon zijn. Ze kunnen echter een beetje duur zijn, dus dit is een keuze als je een groot budget en genoeg klanten hebt om de investering te rechtvaardigen.
  • Babywinkels. Veel rekwisieten voor pasgeboren fotografie zijn te vinden in generieke babywinkels – bijvoorbeeld dekens of rammelaars. Deze zijn goedkoop en nuttig.
  • Ambachtelijke winkel. Hier vind je items die klaar zijn om te gebruiken als rekwisieten – bijvoorbeeld een bal garen die past bij de trui van de baby, of zelfs een kleine zitzak. Je kunt ook grondstoffen vinden om je eigen pasgeboren fotografie-rekwisieten te maken die uniek zijn en je stijl weerspiegelen. Dit is een van de componenten die je uiteindelijk als fotograaf zal definiëren.
  • Het huis van de familie. Ja, persoonlijke items zijn de beste rekwisieten die je kunt krijgen. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat ze er goed uitzien op de camera; maar ze zijn gratis en ze voegen emotionele waarde toe aan de foto’s. Laat de ouders een aantal dingen kiezen die ze willen opnemen. Als het even kan, kun je ook eens rondkijken en kijken of je iets creatiefs en onverwachts kunt vinden.
  • Rommelmarkten en kringloopwinkels. Hier vind je allerlei geweldige objecten – vintage en modern – om te gebruiken als rekwisieten voor pasgeboren fotografie. Vergeet niet dat veel gezinnen dingen verkopen als hun kinderen groeien, en pasgeborenen groeien zo snel dat de meeste dingen zo goed als nieuw zullen zijn. Zorg ervoor dat u alles ontsmet voordat u het gebruikt.
  • Etsy-nl. Online winkels zijn enorme bronnen voor rekwisieten. Een persoonlijke favoriet is Etsy omdat het gespecialiseerd is in ambachtelijke stukken die echt een verschil kunnen maken in je foto’s. De meeste dingen op Etsy zijn handgemaakt, dus je weet dat je unieke babyfoto-rekwisieten kunt vinden.

Newborn Fotografie Props Veelgestelde vragen

Welke rekwisieten heb je nodig voor newborn fotografie?

Er zijn veel opties voor rekwisieten, dus het hangt af van de stijl en het thema waar je voor gaat. Enkele basisprincipes om te overwegen zijn zachte dekens en inbakerdoeken, kratten en manden, meubels op miniatuurformaat, knuffels, kostuumstukken en accessoires zoals hoeden en hoofdbanden.

Leveren pasgeboren fotografen rekwisieten?

Professionele pasgeboren fotografen zullen veel van hun eigen rekwisieten leveren. Ouders kunnen echter ook rekwisieten van hun eigen keuze opnemen, zoals favoriete kledingstukken, speelgoed of familiestukken.

Wanneer moeten pasgeboren foto’s worden gemaakt?

Om die pasgeboren fase echt vast te leggen, is het het beste om de fotoshoot vroeg te doen – bijvoorbeeld een week na de geboorte. Natuurlijk zijn baby’s schattig op elke leeftijd, maar na ongeveer 2 maanden worden ze niet langer als “pasgeboren” beschouwd.

Laatste woorden

Het vinden van rekwisieten voor newborn fotografie is heel eenvoudig. Pasgeborenen zijn schattig op zichzelf, en eigenlijk alles wat je om hen heen zet, wordt meegesleurd in dit schattige gevoel.

Wat zijn dan de criteria voor het kiezen van je fotografie-rekwisieten?

Ten eerste en het belangrijkste is dat alle rekwisieten voor pasgeboren fotografie veilig moeten zijn voor de baby. Gebruik nooit iets dat een risico kan zijn, het maakt niet uit hoe leuk je het vindt hoe het eruit ziet.

Ten tweede moeten je rekwisieten je stijl als fotograaf weerspiegelen. Je zou kunnen denken dat je moet voldoen aan alles wat de ouders willen, maar onthoud dat jij de professional bent.

Ze kozen voor jou omdat ze je werk leuk vonden. Dat is wat ze van je verwachten. Luister dus altijd naar hen, betrek ze in het proces, maar breng je persoonlijkheid niet in gevaar.

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke discounTs.

Lees hier meer