Westcott FJ400 Strobe Review – Krachtige draagbare flitser

Als je een trouw- en portretfotograaf bent en uitsluitend met beschikbaar licht fotografeert, zul je uiteindelijk een bakstenen muur tegenkomen als je niet op zijn minst enige kennis hebt van flits of flitsers.

Afhankelijk van waar je fotografeert en je stijl, kun je 90% van de tijd wegkomen zonder extra verlichting.

Misschien wil je daarom niet de tijd en kosten steken in het toevoegen van kunstlicht aan je repertoire voor die 10% van het gebruik.

westcott-fj400-shotkit-recensie0003

Westcott FJ400

Mis nooit meer een opname dankzij ongelooflijke recycletijden en meer dan 480 full-power flitsers per lading.

Controleer de huidige prijs

Wat als je een lamp zou kunnen hebben die veel van het giswerk uit de vergelijking zou kunnen halen en een van de meest goedkope oplossingen op de markt was en vervaardigd door een bekend, gerenommeerd merk?

Misschien ben je goed thuis in stroboscoopfotografie, maar ben je gefrustreerd door de klantenservice van je huidige merk als het item kapot gaat, maar niet bereid om te investeren in een van de high-end verlichtingsoplossingen.

Ongeacht de situatie, moet u zeker de Westcott FJ400 400Ws Strobe overwegen.

Het eerbiedwaardige verlichtingsbedrijf heeft zeker een every-man stroboscoopoplossing voor iedereen gecreëerd.

Ze hebben zelfs ten minste één revolutionaire functie beheerd die geen van de anderen heeft en die ik zal beschrijven in de sectie Andere functies hieronder.

Als u een alles-in-één oplossing wilt die klaar is om uit de doos te gaan, dan heeft de FJ400 Strobe 1-Light Backpack Kit met FJ-X2m Universal Wireless Trigger en Rapid Box Switch Octa-S u aan de slag met één gebundelde aankoop.

Laten we het eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Westcott FJ400 Strobe Technische Gegevens

Pros

 • Universele trigger compatibel met de meeste grote cameramerken.
 • Goedkope prijs.
 • Schone en leesbare interface.
 • Constante lichtkwaliteit.
 • Een opmerkelijk duurzame batterij.
 • Grote compatibiliteit met veel modifiers, waaronder andere merken.
Tegens

 • Iets groter en omvangrijker dan concurrenten.
 • Kunststof vormen wekt geen vertrouwen in bouwkwaliteit
Controleer de huidige prijs
 • Maximaal vermogen – 400 Ws
 • Flitsduur – 1/19.000 sec
 • Kleurtemperatuur – 5500K ± 150K
 • Flitsmodi – Hi-Speed Sync, Second-Curtain Sync, Stroboscopische
 • Belichtingsregeling – TTL, Handleiding
 • Reflector – 5,5″ / 13,97 cm Verwisselbaar
 • Accessoirefitting – Bowens S Type (adapters beschikbaar voor Profoto en meer)
 • Sync Type – Knop, Kabel, Radio
 • Draadloze kanalen / groepen – 16 / 6

Bouwkwaliteit

Een zijaanzicht van de FJ 400 Strobe van FJ Westcott.

De Westcott FJ400 400Ws Strobe voelt solide aan, hoewel hij zeker is gemaakt van hard plastic en niet van metaal.

Ik denk niet dat het veel last zou hebben van een val in het gras, maar hard beton zou zeker wat schade aanrichten geloof ik.

De diffusiekoepel fungeert ook als beschermer voor de lamp als de wind zijn zin krijgt tijdens je shoot.

Deze stroboscoop wordt geleverd met een garantie van 1 jaar en een van de vele voordelen ten opzichte van het Godox-systeem is dat de klantenservice van FJ Westcott slechts een telefoontje verwijderd is en bekend staat als gerenommeerd als u onderhoud nodig heeft.

Maat &handling

Links: FJ 400 Strobe on a Cheetah Stand tijdens een portretsessie. Rechts: Olympus EM1 II + Panasonic Leica 10-25 F/1.7 | 1/160 f/16 ISO400

De Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC/DC Batterij is niet zwaar in de hand, maar het is ook geen lichtgewicht verlichtingsunit.

Ik kon geen officieel gewicht van het bedrijf vinden, maar het voelt groter en zwaarder dan zowel de Profoto B10 als Godox AD 400 Pro.

Ik nam het op deze specifieke shoot alleen zonder een assistent en had geen problemen om het te verplaatsen voor de 60 minuten dat we weg waren.

De Westcott FJ 400 Strobe met Rapid Box Switch Octa-S bevestigd.

Hoewel ik de relatief compacte Rapid Box Switch Octa-S softbox heb gebruikt, denk ik niet dat het gebruik van veel grotere modifiers dee eenheid in ieder geval.

Lichtkwaliteit

Nikon D5 + Nikon 105mm F/1.4 | 1/1000 f/2 ISO200

Ik vuurde een paar bursts af om Lia met precies de juiste glimlach vast te leggen en ontdekte dat de lichtkwaliteit aangenaam en consistent was van shot tot shot met een snelle recyclingtijd.

Ik heb deze specifieke serie portretten in handmatige modus gemaakt met behulp van de FJ-X2m Universal Wireless Flash Trigger.

High speed sync werkte feilloos, waardoor ik met hoge sluitertijden kon fotograferen om de achtergrond donkerder te maken terwijl ik mijn onderwerp met prachtig licht vulde.

Ik ben nog nooit de gevreesde zwarte balken van flitser en sluiter tegengekomen die niet goed synchroniseren.

Nikon D5 + Nikon 105mm F/1.4 | 1/1000 f/2 ISO200

De Rapid Box Switch Octa-S softbox is wat ik zou beschouwen als een run en gun type lichtmodifier, maar het verzachtte het licht prachtig.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat een grotere modifier zoals de Rapid Box Switch Octa-L dat licht nog meer zou verzachten voor portretten zoals deze.

Macht

De FJ 400 Strobe batterij-indicator.

De Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC / DC-batterij heeft een handige batterij-indicator aan de achterkant.

Met een druk op de knop weet u of het vervangen van de batterij of het aansluiten op een stopcontact via de AC Power Adapter en het snoer nodig is.

De batterij die bij dit apparaat wordt geleverd, is geschikt voor meer dan 480 flitsen op vol vermogen, wat betekent dat je zeker een hele trouwdag met dit licht kunt fotograferen.

Als je bijvoorbeeld een hele dag schoolportretsessie doet, kun je deze stroboscoop gebruiken terwijl deze op de muur is aangesloten.

Olympus EM1 II + Panasonic Leica 10-25 F/1.7 | 1/250 F/16 ISO 200

Als het nodig is om de zon te overmeesteren, kan de Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC / DC-batterij deze taak krachtig aan.

Ik zou dit type portret meestal fotograferen met de meegeleverde FJ400 Magnetische Reflector bevestigd, maar vergat en liet achter op de Rapid Switch Octa-S softbox. Ik had zelfs bij F/16 nog genoeg vermogen.

Andere functies

De FJ-X2m Universal Wireless Flash Trigger is compatibel met zowat elk groot cameramerk.

Het revolutionaire kenmerk dat de Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC / DC-batterij onderscheidt van andere flitsers op de markt, is het vermogen van de FJ-X2m Universal Wireless Flash Trigger om met zoveel verschillende cameramerken te werken.

Op het moment van schrijven is het de enige draadloze trigger die compatibel is met veel Canon, Canon R, Nikon, Fuji, Olympus en Lumix systemen.

Het zal ook werken met Sony met de FJ-X2m Adapter voor Sony Camera’s. Neem een kijkje op de FJ Westcott productpagina voor de volledige lijst.

Voor mij werkte het met complete TTL en HSS met mijn Panasonic Lumix S1 en Olympus OMD Em1 II camerabody’s.

De FJ-X2m Universal Wireless Flash Trigger is op een Panasonic LUMIX S1 camerabody geplaatst.

Toen aangesloten op mijn Nikon D5, werkte het in de handmatige modus en hoge snelheid synchronisatie werkte ook prima.

De TTL-modus resulteerde echter in overbelichting en kwam tot de conclusie dat de Nikon D5 niet op de lijst van compatibele camera’s stond. Ik draai mijn verlichting sowieso meestal in de handmatige modus, dus geen dealbreaker op dit.

Ik stel me voor dat firmware-updates beschikbaar zullen zijn voor de stroboscoop en deze trigger. Misschien wordt compatibiliteit met extra camerabody’s toegevoegd.

De FJ-X2m Universal Wireless Flash Trigger kan ook in verschillende posities worden gekanteld, van plat tot rechtop, een andere unieke functie.

De Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC/DC Batterij menu-interface.

Ik vind de menu-interface niet zo intuïtief als mijn Profoto B10, maar ik had geen problemen met het openen en wijzigen van instellingen zonder naar papierwerk te kijken.

Je kunt de Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC / DC-batterij zeker uitpakken en meteen beginnen met het gebruik ervan, hoewel ik altijd aanbeveel om je gebruikershandleiding bij elke aankoop te lezen.

Het scherm op de Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC / DC-batterij is zeer leesbaar en gemakkelijk voor de ogen en de bijbehorende draadloze trigger is hetzelfde.

Het heeft een zeer moderne uitstraling, hoewel het geen aanraakscherm is.

Waar voor je geld

Tot de release van de Westcott FJ400 400Ws Strobe met AC / DC-batterij, waren uw keuzes in kwaliteit flitsers de hoge dollar opties van Profoto, Broncholor, etc. met hun superieure klantenservice

Aan de andere kant van de schaal waren er de budgetvriendelijke Godox-systemen die je vaak geen kant op kunnen als er iets misgaat en verwarrende menu’s.

FJ Westcott heeft een professionele stroboscoop uitgebracht die erin slaagt om alle concurrenten in prijs te verslaan, but biedt nog steeds de gemoedsrust van een geweldige klantenservice van een langdurige verlichtingsfabrikant.

Het is ongelooflijk waardevol zoals het is, maar voeg daar de mogelijkheid aan toe om modifiers van andere merken te bevestigen via goedkope adapters zoals de meegeleverde Switch Insert.

Als u helemaal opnieuw begint, krijgt u een gebundelde korting door de FJ400 Strobe 1-Light Backpack Kit met FJ-X2m Universal Wireless Trigger en Rapid Box Switch Octa-S samen met de verlichtingseenheid zelf te kopen, allemaal in één bundel.

Controleer de huidige prijs

Westcott FJ400 Beoordeling | Conclusie

Zoals ik aan het begin van deze review al zei, als je alleen een fotograaf met natuurlijk licht bent, moet je vroeg of laat een stroboscoop toevoegen om een situatie te overwinnen.

De Westcott FJ400 is een hoogwaardige, goedkope oplossing voor mooie, natuurlijk ogende flitsers.

Zet het gewoon op TTL en meer dan waarschijnlijk zul je helemaal niet veel tweaken.

Voor degenen onder u die camerasystemen van meerdere merken hebben gefotografeerd, zoals ik, is het niet nodig om een afzonderlijke draadloze trigger voor elke camera te kopen.

Ik raad deze krachtige stroboscoop ten zeerste aan voor zowel liefhebbers als professionals. FJ Westcott (makers van de Ice Light en meer) sloeg het echt uit het park met dit off-camera licht.

westcott-fj400-shotkit-recensie0003

Westcott FJ400

Mis nooit meer een opname dankzij ongelooflijke recycletijden en meer dan 480 full-power flitsers per lading.

Controleer de huidige prijs