Yiannis Sotiropoulos

Begroetingen. Sinds 2010 ben ik professioneel trouwfotograaf. Fotografie is altijd iets geweest waar ik enorm van geniet.

Waar ik ook reisde, ik had altijd een camera bij me, zodat ik wat beelden kon bewaren van de plaatsen die ik bezocht. Toen, op een gegeven moment, vroeg een zeer dierbare vriend van mij me om hem te helpen met een bruiloft als tweede schutter.

De rest is geschiedenis.

Ik realiseerde me die dag hoe leuk ik het fotograferen van bruiloften vind en hoeveel plezier ik heb terwijl ik het doe. Vanaf die dag was ik het die om hulp vroeg en ik was echt heel blij, elke keer weer, totdat mijn hobby uiteindelijk mijn beroep werd.

In het begin, zonder enige speciale technische kennis te hebben, maar gewoon mijn enthousiasme te volgen, begon ik bruiloften te doen – in een poging om echte momenten en emoties te documenteren en vast te leggen. Dat is wat ik zo leuk vind aan bruiloften.

VERSNELLING

Ik begon met de Canon 30D en onderweg heb ik uiteindelijk twee Canon 5D Mark IIIs gebruikt.

Vorig jaar ben ik overgestapt op een Sony systeem, dus mijn standaard kit is nu één Sony a9 en één Sony a7III met de Sony 35mm f/1.8 en Sony 85mm f/1.8 als standaard lenzen.

Mijn derde standaardlens is de Sony 55mm f/1.8. Een ander objectief dat ik gebruik voor wide shots en voor feestjes is een Samyang 24mm f/2.8. Ik werk graag met prime lenzen.

Als mijn derde en back-upcamera, die ik op sommige feestjes gebruik, gebruik ik de oude Canon 5D Mark III in combinatie met een Canon 24-70mm f/4 lens.

Ik probeer vooral met natuurlijk licht te werken. Voor recepties en andere gevallen waarvoor het vereist is, heb ik echter mijn GODOX TT685s-flitser voor Sony en de GODOX Xpro-S-trigger.

Verder gebruik ik ook de YONGNUO 600 EX-RT die ik van Canon heb gekregen.

MagMod professionele flash kit is nog een hulpmiddel dat ik altijd bij me heb, die me een breed scala aan mogelijkheden biedt tijdens een nachtshoot of tijdens een bruiloftsreceptie.

De tas die ik gebruik is een ONA Camps Bay. Ook binnenin zit mijn DELL 13 ‘ XPS-laptop en mijn Samsung T5 draagbare SSD voor het maken van back-ups van bestanden.

www.yiannissotiropoulos.com | @yiannissotiropoulos

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer