Zijn reisstatieven de moeite waard?

Het simpele antwoord is ja; reisstatieven zijn de moeite waard.

Dankzij een reisstatief kunt u wazige foto’s vermijden, zelfs als u ’s nachts of bij weinig licht fotografeert. Je kunt ook betere foto’s van jezelf maken en experimenteren met verschillende technieken zoals bewegingsonscherpte, lange belichting, time-lapse en andere.

Reisstatieven zijn meestal compacter en lichter in gewicht dan full-size DSLR-statieven – dit betekent dat ze niet zo veel gedoe zijn om in te pakken, ze gemakkelijk aan uw cameratas kunnen worden vastgemaakt of u kunt ze gewoon in uw hand meenemen op vakantie.

Wat betreft hoe groot een statief je nodig hebt, dit hangt af van je lengte en hoe comfortabel je bent met bukken om een foto te maken!

gorillapod statieven

Hoewel ze niet op de markt worden gebracht als reisstatieven, zijn Gorillapods geweldige statieven voor op reis.

Het kan verleidelijk zijn om een studiostatief of welk ander statief dan ook dat je thuis hebt mee te nemen op je volgende reisavontuur, maar we raden je aan om te investeren in het beste reisstatief dat je je kunt veroorloven – je zult jezelf ervoor bedanken wanneer je je tas meesleept tijdens een wandeling en wanneer je thuiskomt om al je glorieuze foto’s te inspecteren!

Het toevoegen van een reisstatief aan uw bagage zal uw vakantiefotografie zeker naar een hoger niveau tillen – nu hoeft u alleen maar te leren reizen met een statief!